Η Πανσέληνος του χιονιού ονομάστηκε έτσι καθώς ο Φεβρουάριος είναι ο μήνας με το περισσότερο χιόνι, κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ.

Επίσης η δεύτερη πανσέληνος του 2024 είναι μια μικρο-σελήνη, που σημαίνει ότι θα βρίσκεται πολύ μακριά από την Γη (απόγειο). Συγκεκριμένα, αυτή η «Πανσέληνος του Χιονιού» θα απέχει σχεδόν 405.000 χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας.

Οι παρεξηγήσεις, η σκληρή κριτική και η ανάγκη για σκληρή πειθαρχία είναι εμφανείς. Κορυφώνεται στο ζώδιο της Παρθένου, επηρεάζοντας τα πρώτα δεκαήμερα των ζωδίων. Η ισχύς της είναι αισθητή ως και τις 10 Μαρτίου. Είναι αντιληπτό ότι χωρίς πρόγραμμα και πειθαρχία, λίγα πράγματα είναι εφικτά.

Πώς επιδρά σε κάθε ζώδιο η Πανσέληνος του χιονιού;

Κριός

Να μετριάσετε τον ενθουσιασμό σας και να επικεντρωθείτε σε όσες δραστηριότητες έχουν πραγματικά νόημα αυτή τη στιγμή. Μην ανοίγεστε προς πολλαπλούς τομείς. Διαφορετικά θα πελαγώσετε και δεν θα έχετε κανένα από τα επιθυμητά αποτελέσματα. Το να εισάγετε υγιεινές συνήθειες στο καθημερινό σας πρόγραμμα είναι μια καλή λύση, αλλά μόνο με μεγάλη πειθαρχία και πίστη στους στόχους σας και τον εαυτό σας θα τα καταφέρετε.

Ταύρος

Η Πανσέληνος στην Παρθένο έρχεται να σας διδάξει ότι δεν μπορείτε να επιτρέπετε στους φίλους σας να «έχουν γνώμη» για τα ερωτικά σας. Αντίστοιχα, ούτε ο σύντροφός σας θα έπρεπε να σας απαγορεύει ή επιτρέπει να κάνετε παρέα με συγκεκριμένους ανθρώπους, εκτός κι αν κάποιο πρόσωπο σκοπεύει να παρέμβει στο δεσμό σας. Σε γενικές γραμμές, καλείστε να φερθείτε τίμια προς τον ερωτικό σας σύντροφο ή στόχο, θέτοντας υγιή όρια.

Δίδυμος

Η Πανσέληνος του Μάρτη, θα βοηθήσει να κατανοήσετε ότι οι κοντινοί άνθρωποι και η ζωή στο σπίτι είναι πάρα πολύ σημαντικά. Τόσο, που αποτελούν τα θεμέλια προς κάθε άλλο στόχο, όνειρο ή ασχολία σας. Αν στο σπίτι δεν περνάτε όμορφα, τότε είναι πολύ πιθανό να μεταφέρετε την αρνητική σας αύρα στους υπόλοιπους τομείς της ζωής σας, συναντώντας εμπόδια που δεν θα βρίσκατε κάτω από διαφορετικές συνθήκες.

Καρκίνος

Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε όλα: επαγγελματικά και προσωπικά. Και δεν μιλάω για τις απλές καθημερινές κουβεντούλες. Αναφέρομαι στην έκφραση όσων σκέφτεστε κι αισθάνεστε, δίχως υπερβολές και συναισθηματικές εξάρσεις. Θα χρειαστεί να αλλάξετε διάφορες από τις αντιλήψεις σχετικά με τον τρόπο που μιλάτε στους άλλους και τις συμπεριφορές που ανεχόσασταν μέχρι σήμερα. Κάποιες φορές, είναι σημαντικό να υπερισχύει η «ψυχρή λογική».

Λέων

Πρέπει να βάλετε λίγο φρένο στα έξοδά σας, γιατί το τελευταίο διάστημα υπάρχει η πιθανότητα να βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Κάτι αντίστοιχο οφείλετε να κάνετε και για την αυτοεκτίμησή σας – διαφέρει αρκετά από την έννοια της αυτοπεποίθησης, πράγμα που θα καταλάβετε κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου. Η αντίληψη της προσωπικής σας αξίας είναι εκείνη που θα καθορίσει πόσα χρήματα θα βγάλετε.

Παρθένος

Το «εγώ» παίρνει μεγάλες διαστάσεις κατά τη διάρκεια της επιρροής της Πανσελήνου, Παρθένε. Πολλές φορές οι ανάγκες μας συγκρούονται με εκείνες των ατόμων που αγαπάμε. Αυτή η περίοδος έρχεται να σας διδάξει πότε να υποχωρείτε και πότε να λέτε «όχι», προκειμένου να επικεντρωθείτε στις προσωπικές σας επιθυμίες. Υπάρχει κίνδυνος να πέσετε θύμα χειριστικής συμπεριφοράς ή κακής συνεννόησης που θα αποδειχθεί εμπόδιο στα όνειρά σας.

Ζυγός

Η Πανσέληνος αυτή αποτελεί ένα διάστημα εσωτερικής αναζήτησης και σκληρών συνειδητοποιήσεων. Κάποια από τα μυστικά σας αποκαλύπτονται αν δεν παραμείνετε προσεκτικός. Παράλληλα, μέσα από κάποια γεγονότα που σας απογοητεύουν, θα καταλάβετε τι πραγματικά έχει σημασία και τι όχι. Ενδεχομένως, αυτό το διάστημα να αποτελεί μία προεργασία των γεγονότων που θα σας φέρει η έκλειψη στις 25 Μαρτίου.

Σκορπιός

Είναι ένα διάστημα όπου καταλαβαίνετε ποιοι είναι πραγματικά οι φίλοι, ποιοι οι γνωστοί και ποιοι οι εχθροί σας, Σκορπιέ. Καλό θα είναι να μην εμπλέξετε τα αισθηματικά σας με τις φιλίες σας, γιατί θα καταλάβετε πως στο τέλος της ημέρας οι επιλογές είναι δικές σας. «Όποιος είναι έξω απ’ το χορό, πολλά τραγούδια ξέρει» έχει να σας πει αυτή η Πανσέληνος, οπότε συνεχίστε να… χορεύετε, παραμένοντας πιστοί στις πεποιθήσεις κι ανάγκες σας.

Τοξότης

Η Πανσέληνος στην Παρθένο ρίχνει φως σε ζητήματα καριέρας σε εσας, αγαπητέ Τοξότη. Υπάρχει περίπτωση να αισθανθείτε πως η προσωπική σας ζωή θέτει εμπόδια στην εξέλιξή σας και το αντίστροφο. Αυτή η περίοδος σας καλεί να σταθείτε βράχος στο πρόγραμμα και τους στόχους σας. Χρειάζεστε πειθαρχία, καλοδομημένο πρόγραμμα και πίστη στον εαυτό σας. Υπάρχουν οικεία πρόσωπα που σαμποτάρουν τα επαγγελματικά σας – αποδείξτε τους το αντίθετο!

Αιγόκερως

Ήρθε η ώρα να πετάξετε από πάνω σας κάποιες αντιλήψεις για τη ζωή που σας κρατούν πίσω. Η Πανσέληνος έρχεται να σας αποκαλύψει τα ταμπού που μοιάζουν ιδιαίτερα «τοξικά» προς τον περίγυρό σας και προσθέτουν εμπόδια στην επικοινωνία και την κατανόηση από και προς τους αγαπημένους σας ανθρώπους. Ανοίξτε τους ορίζοντές σας.

Υδροχόος

Πρέπει να προσέξετε τις ανασφάλειές σας αυτό το διάστημα. Ο Πανσέληνος στην Παρθένο, σίγουρα θα επαναφέρει κάποιες στην επιφάνεια, χαρίζοντάς σας την ευκαιρία να τις επιλύσετε. Αλήθεια, εσείς θα επιλέξετε τον δύσκολο δρόμο της ψυχικής σας καλλιέργειας, ή θα βυθιστείτε σε αυτές, πιστεύοντας ότι «έτσι είναι η ζωή»;

Ιχθύες

Η Πανσέληνος σε επηρεάζει άμεσα και οι περισσότερες πληροφορίες ή συνειδητοποιήσεις προέρχονται από το εξωτερικό περιβάλλον. Θα πρέπει να μετριάσετε τις τάσεις σκληρής αυτοκριτικής και να αγαπήσετε πιο πολύ τον εαυτό σας. Όλοι έχουν ψεγάδια, το ίδιο κι εσείς. Εκείνοι που σας σαμποτάρουν, έχουν ήδη απορρίψει τον εαυτό τους και τους στόχους τους προ-πολλού. Μη δίνετε σημασία!

Από την αστρολόγο Χριστίνα Στεργίου. Περισσότερες προβλέψεις στο oroskopos.gr

Διαβάστε επίσης:

Πανσέληνος Φεβρουαρίου: Τα τρία πιο άτυχα ζώδια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ