Η «εμπόλεμη» ζώνη στις σχέσεις έχει αρχίσει να διαφαίνεται ήδη από το ξεκίνημα του νέου μήνα καθώς το φεγγάρι γεμίζει. Η Πανσέληνος της 9ης Οκτωβρίου, στο ζώδιο του Κριού, σχηματίζεται στο β΄ δεκαήμερο του ζωδίου, με τη συμμετοχή του Χείρωνα, της Αφροδίτης, αλλά και του Κρόνου!

Ο Άξονας Κριού- Ζυγού συμβολίζει  το «εγώ» (Κριός) και το «εμείς» (Ζυγός),  με λίγα λόγια αντιπροσωπεύει τον ίδιο μας τον εαυτό και την επαφή μας με τους άλλους. Ο Κριός επιζητά την αυτό – επιβεβαίωση ενώ ο Ζυγός τον συμβιβασμό, την υποχώρηση και τη συνεργασία.

Με τον Ήλιο να κινείται στο ζώδιο του Ζυγού το ενδιαφέρον μας στρέφεται στις σχέσεις μας και τους τρόπους εκείνους που θα μπορέσουμε να τις ισορροπημένες και αρμονικές, με γνώμονα ότι η συνύπαρξη είναι σημαντική και απαραίτητη. Με την Σελήνη από το ζώδιο του Κριού από την άλλη πλευρά οι συναισθηματικές διαθέσεις είναι αντίθετες , παρατηρώντας γύρω μας να κυριαρχούν οι πολεμικές / αρχηγικές  τάσεις, ο εγωισμός, η εκρηκτικότητα, η μαχητικότητα αλλά και η ασυγκράτητη βιασύνη.

Η Πανσέληνος λοιπόν του Οκτωβρίου (η αντίθεση Ήλιου – Σελήνης) φωτίζει δύο αντίθετες δυνάμεις: την ανάγκη για διπλωματία, ισοτιμία, δικαιοσύνη και συνύπαρξη (Ζυγός) με την αυθεντικότητα  και την ειλικρίνεια έναντι της τακτικής καθώς και την πλήρη ανεξαρτησία που μπορεί να προέλθει και μέσω μαχητικότητας και σύγκρουσης.

Η συμμετοχή του Χείρωνα στο φαινόμενο, καθώς και η δύσκολη γωνία του Κυβερνήτη της Πανσελήνου (Άρη) με τον Ποσειδώνα, μας προϊδεάζουν ότι το διάστημα αυτό θα μας απασχολήσουν και θέματα που αφορούν την φυσική κατάσταση και την θεραπεία, χρήσιμο είναι να αποφύγουμε ατυχήματα.

Τα ζώδια που επηρεάζονται άμεσα από την Πανσέληνο του Οκτωβρίου είναι οι Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί, Αιγόκεροι του 2ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν προσωπικούς πλανήτες κοντά στην 16η μοίρα των παραπάνω ζωδίων!

Αναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια:

Κριός

Μέρες που σας προκαλούν «πονοκέφαλο» από την ένταση, τη νευρικότητα αλλά και απ΄ όλα τα γεγονότα που συμβαίνουν τώρα στην ζωή σας τα οποία καλείστε να διαχειριστείτε και να λύσετε. Με την Πανσέληνο στο ζώδιο σας αγαπητοί Κριοί, είστε «εν βρασμώ» για ζητήματα που αφορούν εσάς αλλά και την ένωσή σας με τους ανθρώπους γύρω σας. Καβγάδες, εντάσεις, χωρισμοί, διακοπές συνεργασιών είναι μέσα στις τάσεις των ημερών. Παρόλες τις δύσκολες συνθήκες, συνειδητοποιείτε τώρα ποιοι είναι οι πραγματικοί σας φίλοι, δέχεστε στήριξη από πρόσωπα που δεν το περιμένατε. Προστατέψτε την φυσική σας κατάσταση και μείνετε μακριά από ανθρώπους και καταστάσεις που σας βγάζουν εκτός ορίων.

Ταύρος

Αγαπητοί Ταύροι, η Πανσέληνος που σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού αναμένεται να σας επηρεάσει έντονα σε ψυχολογικό υπόβαθρο, δημιουργώντας σας το αίσθημα της κούρασης αλλά και της αδυναμίας, ως απόρροια των έντονων πιέσεων που δέχεστε τώρα και στα οικονομικά σας. Ζητήματα που αφορούν τη φυσική κατάσταση τη δική σας ή των οικείων σας σας προβληματίζουν, ενώ υπάρχει η διάθεση για απομόνωση. Έχετε συσσωρεύσει μέσα σας πολύ πίεση και νιώθετε ότι το ποτήρι έχει ξεχειλίσει. Τα γεγονότα αυτού του φεγγαριού είναι πολύ πιθανό να σας ωθήσουν να υποστηρίξετε και να σταθείτε σε έναν άνθρωπο που θα το έχει ανάγκη. Πέραν τούτο, είναι και μία περίοδος που δέχεστε και αποκαλύψεις.

Δίδυμοι

Αγαπητοί Δίδυμοι, η Πανσέληνος του μήνα σχηματίζεται σε ένα φιλικό για εσάς ζώδιο τον Κριό, η επιρροή της λοιπόν αναμένεται να είναι ήπια, θετική αλλά και … ενθουσιώδης. Οι μέρες σας γεμίζουν δραστηριότητες, προσκλήσεις, προτάσεις και έρχεστε σε επαφή με νέους ανθρώπους. Τώρα είναι πολύ πιθανό να αποφασίσετε την ενασχόλησή σας με μία νέα δραστηριότητα και η κίνησή σας αυτή θα μπορεί να έχει μία σταθερή προοπτική. Τα αισθηματικά σας μπαίνουν σε μία πιο ευνοϊκή πορεία ενώ νιώθετε ότι κατά κάποιο τρόπο σταθεροποιείστε και κατασταλάζετε σε αυτό που θέλετε. Μεγαλύτερη προσοχή χρειάζεται να δείξετε εσείς που είστε Δίδυμοι του 3ου δεκαημέρου, γιατί η βιασύνη, η επιπολαιότητα ή και η νευρικότητα μπορεί να σας οδηγήσουν σε λάθη που θα σας παρεκκλίνουν από τους στόχους σας.

Καρκίνος

Η Πανσέληνος του Οκτωβρίου σχηματίζεται στην κορυφή του ωροσκοπίου σας στο ζώδιο του Κριού και η επιρροή της είναι αρκετά έντονη αλλά και εκρηκτική. Ζητήματα που αφορούν την καριέρα, το μέλλον, τους στόχους, την επαγγελματική προοπτική, φαίνεται ότι βρίσκονται τώρα στο επίκεντρο εξελίξεων. Εσείς είναι σκόπιμο αυτό τον καιρό να ρίξετε τους τόνους, να αποφύγετε καβγάδες, να χαλιναγωγήσετε την παρορμητικότητά σας που πιθανότατα θα σας οδηγήσει σε λάθη. Ο γάμος, είναι ένας ακόμα τομέας που φαίνεται ότι δέχεται «βολές» με αυτό το φεγγάρι, πιθανότατα να δείτε κάποιες καταστάσεις υπερβολικά και να υπάρχουν διαφωνίες, συγκρούσεις και ρήξεις με τον / την σύζυγο! Διατηρήστε την ψυχραιμία σας και μη βιάζεστε να κρίνετε ή και να εκφράσετε τα συναισθήματά σας.

Λέων

Υπάρχουν δύο δρόμοι με την Πανσέληνο του Οκτωβρίου για εσάς φίλοι μου Λέοντες. Ο ένας δρόμος είναι να μείνετε στη θεωρία και στην υπερανάλυση και να μένετε εγωιστικά προσκολλημένοι σε ιδέες και θεωρίες που δεν σας εξυπηρετούν αλλά σας φθείρουν… Ο άλλος δρόμος είναι να ανοίξετε το μυαλό σας, να ανοίξετε τα φτερά σας σε νέες εμπειρίες, νέες γνώσεις, να ξεκινήσετε νέες δραστηριότητες και να μπείτε και πάλι στην αρένα της ανάπτυξης, της εξέλιξης και της προόδου. Ένα ταξίδι θα σας βοηθούσε να διαχειριστείτε τη νευρικότητα των ημερών, ενώ μία νέα γνωριμία ή συμφωνία που τώρα προκύπτει θα μπορούσε στην πορεία να έχει μία καλή προοπτική! Προσπαθήστε λοιπόν να ξεφύγετε από τις ματαιόδοξες σκέψεις και να ακολουθήσετε τον δρόμο της δράσης!

Παρθένος

Η Πανσέληνος του μήνα από το ζώδιο του Κριού βγάζει στην επιφάνεια όλους τους φόβους και τις ανασφάλειές σας. Υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που χρειάζεται τώρα να διεκπεραιώσετε,  οι λογαριασμοί έρχονται φουσκωμένοι ενώ τα χρέη δεν σας αφήνουν εύκολα να σηκώσετε κεφάλι, η κατάσταση αυτή σε κάνει να νιώθετε ότι βρίσκεστε εκτός ορίων. Δεν λείπει όμως και ο συσσωρευμένος θυμός εξαιτίας γεγονότων που έχουν μεσολαβήσει στο παρελθόν και τώρα βγαίνουν στην επιφάνεια  δυσάρεστα συναισθήματα  που προσπαθούσατε να κρύψετε βαθιά μέσα σας εδώ και καιρό, ενώ τώρα καλείστε να τα διαχειριστείτε και να τα λύσετε. Στον προσωπικό τομέα προσπαθήστε να μη ξύνετε πληγές του παρελθόντος, γιατί η διαδικασία αυτή θα σας πάει πίσω και θα σας μπερδέψει ακόμα περισσότερο. Το «κλειδί» διαχείρισης αυτού του φεγγαριού είναι ο συμβιβασμός και η διατήρηση ισορροπιών ιδιαίτερα στον τομέα της εργασίας,

Ζυγός

Η Πανσέληνος του μήνα σχηματίζεται στον δικό σας άξονα (άξονα Κριού – Ζυγού) και η επιρροή της είναι αισθητή αλλά και ιδιαίτερα δυναμική! Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας βρίσκονται τώρα στην «αρένα εξελίξεων». Τις ημέρες που ακολουθούν διακρίνετε ότι η διατήρηση των ισορροπιών (που τόσο πολύ επιθυμείτε), δεν είναι πάντα εφικτή. Όση υπομονή και συγκαταβατικότητα και να διαθέτετε, όσο και να προσπαθείτε με διπλωματικό τρόπο να μην φτάσουν κάποιες καταστάσεις στα άκρα, διακρίνετε ότι οι διαθέσεις του συντρόφου, του συζύγου, των συνεργατών ή ανθρώπων που έχουν ένα σταθερό ρόλο στην ζωή σας δεν είναι τόσο «ειρηνικές». Θυμώνετε με λόγια, συμπεριφορές, οι άνθρωποι γύρω σας σας προκαλούν νεύρα ή και σας φέρνουν εξαπίνης. Ειδικά για εσάς που έχετε γεννηθεί στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας αυτό το φεγγάρι μπορεί να σας «ταρακουνά» με τις εξελίξεις που έρχονται στις σχέσεις σας, σας προσφέρει ωστόσο και την προοπτική να κάνετε ποιοτικές επιλογές και να ξεκαθαρίσετε το τοπίο για να μπουν τα προσωπικά σας σε μία πιο σταθερή πορεία.

Σκορπιός

Η Πανσέληνος από το ζώδιο του Κριού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «φορτική» για εσάς αγαπητοί Σκορπιοί. Η καθημερινότητά σας θυμίζει λίγο στίβο, όπου βρίσκεσαι διαρκώς στο τρέξιμο να τα προλάβετε όλα, αλλά συναντάτε πολλά εμπόδια στο δρόμο σας που σας πεισμώνουν, σας θυμώνουν, σας αποσυντονίζουν και σας κουράζουν. Αυτό το διάστημα θα υπάρχουν καβγάδες στην εργασία, θα τρέχουν αρκετές υποθέσεις και ο ελεύθερος χρόνος σας θα είναι περιορισμένος, γεγονός που θα εντείνει πολύ το στρες και την κούραση σας. Το διάστημα αυτό όμως πρέπει να είστε πιο προσεχτικοί για ατυχήματα ή και αδιαθεσίες αλλά αν έχετε κατοικίδιο να δείξετε μεγαλύτερη επιμέλεια στην φροντίδα του. Είναι γεγονός ότι ο Οκτώβριος σας βρίσκει φορτισμένους με πολλά κα με την Πανσέληνο νιώθετε ότι ο κλοιός είναι ακόμα πιο στενός.

Τοξότης

Η Πανσέληνος από το ζώδιο του Κριού έχει τυχερή και θετική επιρροή τουλάχιστον για εσάς που έχετε γεννηθεί στο 1ο και στο 2ο δεκαήμερο του ζωδίου σας. Μέρες έντονες και παθιασμένες στα αισθηματικά, φλέγεστε από πόθο και οι εξελίξεις που κορυφώνονται τώρα φέρνουν την ένωση σας με το πρόσωπο που θέλετε. Για το δικό σας ζώδιο λοιπόν θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για θυελλώδεις, συναρπαστικούς, φλογερούς έρωτες, για νέες ερωτικές γνωριμίες αλλά και περισσότερη διάθεση από την πλευρά σας για ψυχαγωγία, απόλαυση, διασκέδαση και ανεμελιά. Αν έχετε γεννηθεί στο 3ο δεκαήμερο του ζωδίου σας, οι διαθέσεις είναι εντελώς διαφορετικές, αφού με αυτή την Πανσέληνο βρίσκεστε σε σύγχυση, μπέρδεμα και αποδιοργάνωση λόγω ρήξεων που αντιμετωπίζετε στις σχέσεις και στις συνεργασίες σας.

Αιγόκερως

Με την Πανσέληνο που σχηματίζεται στο ζώδιο του Κριού, η διάθεσή σας είναι έκρυθμη, τα νεύρα είναι έκδηλα και βγαίνουν στην επιφάνεια πολύ περισσότερο στην καθημερινότητά σας, στους οικείους σου! Δημιουργούνται ζητήματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, τις πολύ προσωπικές σας υποθέσεις που σας γεμίζουν με θυμό. Θα χρειαστεί άμεσα και γρήγορα να δώσετε λύσεις, όμως αυτό το διάστημα δεν θα λείψουν οι καβγάδες με πρόσωπα που αγαπάτε, οι ζημιές μέσα στο χώρο του σπιτιού,  οι διενέξεις στο χώρο της εργασίας  και εσείς θα τα παίρνετε όλα πολύ προσωπικά. Μέσα σε αυτό το κύμα έντασης, θα καταφέρετε να κάνετε κάποιες εποικοδομητικές κινήσεις που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε καλύτερα τα οικονομικά σας.

Υδροχόος

Η Πανσέληνος του  μήνα σχηματίζεται σε ένα φιλικό για εσάς ζώδιο, γεγονός που σας κάνει να βρίσκεστε αυτό το διάστημα σε εγρήγορση,  έτοιμοι να πάρετε πρωτοβουλίες, με την επιθυμία να πάρετε αποφάσεις, να μετακινηθείτε, να επικοινωνήσετε, δεν παύει όμως να κρύβονται και αρκετές παγίδες που πρέπει να αποφύγετε. Ο τρόπος έκφρασής σας μπορεί να γίνετε αρκετά απότομοι αλλά και εγωιστικός με αποτέλεσμα να δημιουργούνται νεύρα και καβγαδάκια στις καθημερινές σας επαφές. Επιπλέον, θα χρειαστεί να κατευνάσετε την τόλμη και το ρίσκο σε κάθε μορφή έκφρασής σας, είτε αυτό αφορά την οδήγηση, τις μετακινήσεις σας, είτε αυτό αφορά τις αποφάσεις που θα θελήσετε να εφαρμόσετε αυτό το διάστημα στη ζωή σας. Θυμηθείτε πως όποιος βιάζεται σκοντάφτει, εσείς έχετε ήδη μάθει από τα λάθη σας και ο τρόπος να διαχειριστείτε τις τάσεις του φεγγαριού είναι η οργάνωση, η διαχείριση και η συνετή στάση.

Ιχθείς

Η Πανσέληνος που σχηματίζεται στις 9/10 στο ζώδιο του Κριού, σας δημιουργεί έντονο θυμό εξαιτίας των οικονομικών εξόδων που δημιουργούνται τώρα, ενώ αισθάνεστε ότι όσες προσπάθειες και να κάνετε, τα οικονομικά σας μένουν στάσιμα ή και είναι καθοδικά γιατί αναγκάζεστε να είστε μόνιμα με το χέρι στο πορτοφόλι. Στα οικονομικά πιστέψτε με θα τα οργανώσετε και θα καταφέρετε να κλείσετε και εκκρεμότητες. Στον συναισθηματικό τομέα, θα είναι έκδηλες οι ανασφάλειές σας,  ενώ οι μέρες αυτές είναι σαν να σας φωτίζουν τα κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν αυτό το διάστημα στη ζωή σας. Η αυτοπεποίθησή σας είναι αρκετά πεσμένη αυτές τις μέρες και θα χρειαστετε άμεσα να ακολουθήσετε τρόπους που θα σας βοηθήσουν να τονωθείτε ψυχολογικά.

Από την Αθηνά Βαγενά. Διαβάστε περισσότερες προβλέψεις τις στο oroskopos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ