Ο χειμώνας είναι μια ζόρικη εποχή για την ευεξία μας. Η μέρα είναι μικρότερη, ο καιρός τις περισσότερες φορές είναι μουντός και η διάθεση για να κάνουμε πράγματα συχνά δεν υπάρχει. Ειδικά με μια πανδημία σε εξέλιξη. Τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό; Μικρά βήματα που μπορούν να κάνουν τις μέρες μας καλύτερες.

6 μικρά πράγματα που θα κάνουν τις μέρες σας καλύτερες

  • Φτιάξτε μια όμορφη ρουτίνα για τον καφέ σας

Υπάρχει κάτι που θα μπορεί να ισοσταθμιστεί με τον διαλογισμό στην δημιουργία μιας ρουτίνας για τον καφέ. Πάρτε τον χρόνο σας για να φτιάξετε τον καφέ σας στο σπίτι και να τον απολαύσετε με την ησυχία σας. Στα συν αυτής της συνήθειας είναι η εξοικονόμηση χρημάτων που είναι χρήσιμη ενόψει των γιορτών.

  • Βάλτε τον διαλογισμό στην καθημερινότητά σας

Είναι ένα στοιχείο που μπορεί να κάνει τις μέρες σας καλύτερα εφόσον το βάλετε στην καθημερινότητά σας. Και λίγα λεπτά συγκέντρωσης καθημερινά στον εαυτό σας αρκούν για να αλλάξει η διάθεσή σας.

  • Βρείτε φυσικές δραστηριότητες που σας αρέσουν

Μια μικρή βόλτα στο πάρκο ίσως να είναι αρκετή για να αλλάξει τη διάθεσή σας. Μπορείτε να συνδυάσετε το περπάτημα με μουσική στα ακουστικά σας ή κάποιο αγαπημένο σας podcast.

  • Κάντε κάθε Κυριακή ένα πράγμα που σας αρέσει πολύ

Ας είναι ο μοναδικός κανόνας αυτής της μέρας. Διαλέξτε μια δραστηριότητα που σας δίνει χαρά. Από το να παραγγείλετε φαγητό από το αγαπημένο σας εστιατόριο μέχρι το να πάτε κάπου για να δείτε το ηλιοβασίλεμα.

  • Κάντε διάλειμμα από το Netflix και το κινητό σας

Είναι και τα δύο χαλαρωτικές συνήθειες αλλά κάποιες φορές καταλήγουν στο να ξοδεύετε άπειρο χρόνο σε αυτές. Μικρά διαλείμματα από το Netflix και το κινητό σας θα σας βοηθήσουν να κάνετε άλλα πράγματα. Ίσως καταλάβετε ότι σπαταλάτε χρόνο που θα αφιερώνατε στο διάβασμα ή σε κάτι πιο δημιουργικό.

  • Μαγειρέψτε κάτι ιδιαίτερο κάποιες μέρες της βδομάδας

Η μαγειρική είναι μια δημιουργική διαδικασία. Δεν χρειάζεται να είστε σεφ για να μπείτε στην κουζίνα και να φτιάξετε κάτι ιδιαίτερο. Η προσπάθεια θα σας δώσει κίνητρο να βελτιωθείτε ενώ θα είστε σίγουροι ότι τρώτε σωστά. Στα συν είναι κι εδώ η εξοικονόμηση.