Την Κρήτη επέλεξαν για τον γάμο τους η Konnie Μεταξά και ο Μάριος Καπότσης καθώς αποτελεί έναν από τους αγαπημένους τους προορισμούς. Το ζευγάρι υποδέχτηκε τους καλεσμένους του στα Χανιά και με αφορμή τις φωτογραφίες που μοιράστηκαν στα social media, συγκεντρώσαμε 5 λόγους που αξίζει να τα βάλετε κι εσείς στη λίστα σας. Αν όχι για τον γάμο σας, σίγουρα για τις καλοκαιρινές σας διακοπές.

Μπορεί τα Χανιά να σας φαίνεται μακριά, αλλά είναι εύκολο να φτάσετε με καράβι από τον Πειραιά ή με αεροπλάνο ακόμα και με lowcost αεροπορικές εταιρείες. Τα κρητικά εδέσματα, οι ρακές και τα γλέντια είναι από τα πράγματα που δεν θα παραλείψετε στην επίσκεψή σας. Μαζί με τα παρακάτω αξιοθέατα.

Η Παλιά Πόλη με τα βενετσιάνικα κτίρια

Είναι το σημείο που θα χαρείτε ατελείωτους περιπάτους. Η Xαλέπα και τα Tαμπακαριά στο απόκεντρο της πόλης, ο Tοπανάς και η Oβραϊκή (Εβραϊκή), τα Βενετσιάνικα νεώρια και η ιστορική πλατεία της Σπλάντζιας πρέπει να μπουν στο πρόγραμμά σας.

Η Χατζημιχάλη Νταλιάνη με τα δημοφιλή bars

Είναι η πιο πολυσύχναστη πιάτσα των Χανίων. Παντρεύει τα οθωμανικά στοιχεία με τα ενετικά και μερικά από τους υπόλοιπους πολιτισμούς που πέρασαν από το νησί. Παλαιότερα άκουγε στο όνομα Σχοινοπλοκάδικα.

Το Κουμ Καπί με τα μαγαζιά πλάι στο κύμα

Η περαντζάδα με όλων των ειδών τα μαγαζιά για όλα τα γούστα τω ταξιδιωτών.

Η Σπλάντζια με τον ιστορικό πλάτανο

Στο κέντρο της πλατείας στέκει ένας τεράστιος πλάτανος και ανάμεσα στην εκκλησία και τον πλάτανο υπάρχει μια υπόγεια στοά.

Το Παλιό Λιμάνι με τη θέα στον Αιγυπτιακό Φάρο

Χτισμένο από τους Ενετούς γύρω στο 1320. Σε κερδίζει με την ιστορία του αλλά και με τα παλιά κτίρια που συμπληρώνουν την εικόνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ