Την Τρίτη 28 Μαρτίου θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο του Χρήστου Βέργαδου, ο γνωστός pastry chef υπογράφει το νέο βιβλίο με τον τίτλο «Γλυκά παντρέματα».

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα ενώ θα παρουσιαστεί την Τρίτη 28 Μαρτίου στις 19:00 στο Μηχανουργείο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Μάλιστα μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει επίδειξη μόδας με δημιουργίες φτιαγμένες από υλικά ζαχαροπλαστικής, όπως σταφίδες, ζελεδάκια, κουφέτα κ.ά.

Μερικές από τις δημιουργίες θα φορεθούν από τις Ελένη Βουλγαράκη, Ματίνα Νικολάου, Ελισάβετ Σπανού, Άννα Ζηρδέλη, Μαίρη Αργυριάδου, Χριστίνα Φλαμπούρη, Αποστολία Ζώη. Σε ρόλο έκπληξη θα δούμε την Κατερίνα Παπασιδέρη. Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Σίσσυ Χρηστίδου.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Ο Χρήστος Βέργαδος στο νέο του βιβλίο «παντρεύει» τα brownies με τα cookies, την κρέμα flan με το κέικ σοκολάτας και συνδυάζει πολλές άλλες συνταγές, ενώ εμείς απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα και βλέπουμε τη ζαχαροπλαστική αλλιώς. Γιατί τελικά τα γλυκά… είναι έρωτας!

Σας έχει συμβεί να θέλετε δύο γλυκά σε ένα; Ή κάποιος από την παρέα σας να έχει όρεξη για λουκουμάδες και κάποιος άλλος για cheesecake; Σε αυτό το βιβλίο «παντρεύονται» δημιουργικά 150 αγαπημένες συνταγές, δημιουργώντας 50 νέους συνδυασμούς που θα σας καταπλήξουν! Η φιλοσοφία του βιβλίου είναι ο αναγνώστης, αντλώντας πληροφορίες και έμπνευση από τις συνταγές, να προχωρήσει στα δικά του «παντρέματα» και να εντυπωσιάσει γνωστούς και φίλους. Το βιβλίο αυτό είναι ένας μοναδικός οδηγός για να ανανεώσουμε τον τρόπο που βλέπουμε τα γλυκά και τη ζαχαροπλαστική.

Who is who

Ο Χρήστος Βέργαδος γεννήθηκε στη Σπάρτη. Μεγάλωσε κυριολεκτικά μέσα στη ζάχαρη, καθώς οι γονείς του διατηρούσαν εκεί για πολλά χρόνια ζαχαροπλαστείο. Έτσι, ήταν φυσικό να τρυπώσει µέσα του το «µικρόβιο» της ζαχαροπλαστικής.

Είναι pastry chef και δημιουργός του µενού γλυκών κορυφαίων εστιατορίων σε Ελλάδα και εξωτερικό και τεχνικός σύμβουλος ζαχαροπλαστικής µμεγάλης εταιρείας γρήγορου φαγητού. Τον Δεκέμβριο του 2017 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο «Σχολείο ζαχαροπλαστικής», το οποίο δεν άργησε να γίνει best seller και να κερδίσει το βραβείο αναγνωστών στην κατηγορία «Ευ ζην».

Τον Νοέμβριο του 2019 κυκλοφόρησε το δεύτερό του βιβλίο με τίτλο «Γλυκά χωρίς…», ακόμα ένα best seller, που απέσπασε το Gourmand World Cookbook Award.

Γνωρίζοντας την αξία της σωστής κατάρτισης, αποφάσισε να µμεταδώσει τις γνώσεις του σε µμαθητές κι έτσι τα δεκαοκτώ τελευταία χρόνια διδάσκει ζαχαροπλαστική στο μεγαλύτερο ΙΕΚ της χώρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ