Μία ξεκαρδιστική κωμωδία με το πιο απρόβλεπτο κωμικό ερωτικό τρίγωνο που έχετε δει. Το βραβευμένο έργο του Ιάκωβου Μυλωνά «Ή Με Μένα Ή Με Καμία» μετά την επιτυχημένη παρουσίαση του στο Μέγαρο Μουσικής και τα συνεχόμενα sold out, συνεχίζει το Μάϊο στο Θέατρο Αλκμήνη για περιορισμένες παραστάσεις.

Η εμμονική ψυχαναγκαστική αγάπη είναι το θέμα αυτής της σπαρταριστής φαρσοκωμωδίας. Η Εύα (Κάτια Ταραμπάνκο), «αγαπά» ασφυκτικά και χειραγωγικά το σύζυγό της Μάριο (Σπύρο Μπιμπίλα). Η ζωή μαζί της είναι ένα πραγματικό μαρτύριο. Η τυχαία γνωριμία της με τον Δημήτρη (Ιάκωβο Μυλωνά) θα φέρει στη ζωή της έναν καινούριο έρωτα, και ένα καινούριο… θύμα. Θα περίμενε κανείς η αλλαγή ενδιαφέροντος να έχει σαν αποτέλεσμα την απαλλαγή του συζύγου της Εύας.

Όμως οι άντρες της Εύας βιώνουν την ολοκληρωτική, ασφυκτική χωρίς τίτλους τέλους έλεγχο αγάπη. Η Εύα προτιμά να σκοτώσει παρά να αποχωριστεί. Προτιμάει να σε βγάλει απ’ τη μέση παρά να σε δει ευτυχισμένο χωρίς αυτή. Το φινάλε θα είναι ανατρεπτικό και εν τέλει λυτρωτικό…

Η σκηνοθεσία του Ιάκωβου Μυλωνά ανάγει την ζωντανή μουσική που ερμηνεύει στο πιάνο η Αμαλία Κλημοπούλου σε τέταρτο πρωταγωνιστή καθώς παίζει σημαντικό παρεμβατικό ρόλο στην πλοκή και οι στίχοι των τραγουδιών δένουν αρμονικά τις σκηνές.

Η παράσταση βραβεύτηκε πρόσφατα από την Unesco Πειραιώς και Νήσων και τελεί υπό την αιγίδα της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ