Αν έχετε φέτος διάθεση και ανάγκη να γελάσετε με την καρδιά σας και να δείτε μια όμορφη παράσταση κάτω από τ΄ αστέρια η πρότασή μας είναι «Ο κατά φαντασίαν ασθενής» με την φρέσκια και ιδιαίτερη σκηνοθετική ματιά του Κώστα Κιμούλη. Eίχαμε την ευκαιρία να δούμε την πρεμιέρα στο θέατρο στο Άλσος Βεΐκου και φύγαμε… με το χαμόγελο στο στόμα!

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο του Αργκάν ο απολαυστικός πάντα Γιάννης Καπετάνιος που ενσαρκώνει άριστα τον «Κατά φαντασίαν ασθενή»! Στο πλευρό του ένα μπουκέτο εξαιρετικών ηθοποιών και συμπρωταγωνιστών! Η Ευτυχία Φαναριώτη, η Αρετή Ζαχαριάδου, ο Ανάργυρος Βαζαίος, η Έφη Κιούκη, ο Ευάγγελος Καλλίτσογλου και ο Βύρων Κολάσης.

Την καινούργια πρωτότυπη μετάφραση-διασκευή έκαναν ο  Φώτης Σπύρου και Τάνιας Χαροκόπου, ενώ την πρωτότυπη μουσική ο Δημήτρης Ευαγγελινός! Μια κλασική κωμωδία που την κάνει να ξεχωρίζει η σκηνοθεσία του Κώστα Κιμούλη, οι ξεκαρδιστικές ατάκες, το ερωτικό τραγούδι του Δημήτρη Ευαγγελινού αλλά και οι εξαιρετικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών που είναι σαν να φτιάχτηκαν για εκείνους οι ρόλοι!

Δείτε φωτογραφίες από την πρεμιέρα της παράστασης που ξεκίνησε καλοκαιρινή περιοδεία σε όλη την Ελλάδα!

Ευτυχία Φαναριώτη στο ρόλο της άπληστης Μπελίνας, συζύγου του Αργκάν, ο Κώστας Κιμούλης, η Έφη Κιούκη και ο Γιάννης Καπετάνιος.
Ο Κώστας Κιμούλης, ο Γιάννης Καπετάνιος, ο δημοσιογράφος Βασίλης Νάτσιος και ο συνθέτης Δημήτρης Ευαγγελινός

Δείτε φωτογραφίες με τους ηθοποιούς και φίλους μετά την πρεμιέρα:

Η υπόθεση του έργου

« Ο κατά φαντασίαν ασθενής» είναι ένα έργο του Μολιέρου που διαπραγματεύεται την ιστορία ενός ανθρώπου που είναι πεπεισμένος ότι είναι σοβαρά άρρωστος, αν και στην πραγματικότητα δεν έχει καμία ασθένεια. Ο πρωταγωνιστής, ο Αργκάν, είναι μια κωμική φιγούρα που ασχολείται εμμονικά με την υγεία του και προσπαθεί να πείσει τους γύρω του για την κατάσταση του.

Ο Μολιέρος χρησιμοποιεί την κωμωδία για να σατιρίσει την ιατρική επιστήμη της εποχής του, αναδεικνύοντας την αφέλεια του Αργκάν και την εκμετάλλευση που υφίσταται από τους γιατρούς. Το έργο εξερευνά θέματα όπως η ανθρώπινη ψυχολογία, η απληστία και η ανάγκη για προσοχή. Με έναν συνδυασμό χιούμορ και κοινωνικής κριτικής, ο Μολιέρος προσφέρει μια διαχρονική αναπαράσταση της ανθρώπινης φύσης και των παρανοήσεων γύρω από την υγεία.

Είναι το τελευταίο δημιούργημα του διάσημου συγγραφέα και παίχτηκε για πρώτη φορά στο Παλαί-Ρουαγιάλ, στις 10 Φεβρουαρίου του 1673. Κατά ιστορική ειρωνεία, ο Μολιέρος κατέρρευσε επί σκηνής στην τέταρτη παράσταση του έργου και πέθανε μετά από λίγες ώρες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ