Το MiNiMiS είναι μια κερκυραϊκή επιχειρηματική πρωτοβουλία από την Μιρέλλα και την Νικόλ Μισφούτ όπου προσπαθούν να μειώσουν τα απορρίμματα γυαλιού και να τα ανακυκλώσουν δημιουργικά σε μοναδικά έργα τέχνης και γυάλινα κοσμήματα.

Κατέληξαν στην ιδέα της δημιουργικής ανακύκλωσης γυάλινων μπουκαλιών το 2013 όταν συνάντησαν ένα τεράστιο πρόβλημα με τα γυάλινα απόβλητα στο νησί, ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο που η Κέρκυρα υπερφορτώνεται από απορρίμματα λόγω του τουρισμού.

Συλλέγουν τις γυάλινες φιάλες στον ειδικό κάδο μας έξω από το φυσικό τους κατάστημα στο κέντρο της Κέρκυρας. Στη συνέχεια τις μετατρέπουν σε μικρά έργα τέχνης και κοσμήματα με ειδική επεξεργασία γυαλιού στο εργαστήριό τους μέσω της τεχνικής fusing.

Η αποστολή τους, όπως υποστηρίζουν οι δημιουργοί του MiNiMiS, μέσω της τέχνης τους είναι να ξεκινήσουν μια συζήτηση και να συμμετέχουν στην κυκλική οικονομία καθώς και να εγείρουν τον σεβασμό προς τον πλανήτη και τις νέες πρώτες ύλες που εισάγουν σε αυτόν.

«Το Όραμα μας είναι όλο και περισσότεροι άνθρωποι να συμμετέχουν ενεργά σε κοινωνικά ζητήματα που αφορούν τον πλανήτη μας για ένα καλύτερο αύριο αναφέρουν η Μιρέλλα και η Νικόλ Μισφούτ.

«Ονειρευόμαστε έναν κόσμο όπου οι περισσότεροι άνθρωποι θα είναι κατάλληλα ενημερωμένοι για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να περιορίσουμε τα απορρίμματα μας».

Βρείτε τα κοσμήματά τους και στο www.minimis.shop