Σήμερα το πρωί έγινε γνωστή η είδηση μέσα από την εφημερίδα Εspresso και την εκπομπή Super Kατερίνα, ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης εθεάθη χθες βράδυ στο θέατρο Οδού Κυκλάδων, προκειμένου να παρακολουθήσει την παράσταση που παίζει ο γιος του Δημήτρης Φιλιππίδης. Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ τελικά κάτι συνέβη και ο Πέτρος Φιλιππίδης αποχώρησε χωρίς να δει την παράσταση.

Ο Δημήτρης Φιλιππίδης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1997 και σπούδασε στη δραματική σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Έχει παίξει στη δημοφιλή σειρά της ΕΡΤ «Τα καλύτερά μας χρόνια» ως guest ηθοποιός ενώ έχει επιμεληθεί μαζί με τον Πέτρο Φιλιππίδη τη μετάφραση της παράστασης «Κατά φαντασίαν ασθενής».

Ποια είναι όμως η παράσταση που πρωταγωνιστεί ο Δημήτρης Φιλιππίδης;

Πρόκειται για την παράσταση Berlin Alexanderplatz η οποία βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα-σημείο αναφοράς του Άλφρεντ Ντέμπλιν, ενός από τους σημαντικότερους Γερμανούς συγγραφείς του εικοστού αιώνα. Την σκηνοθεσία έχει ο Στάθης Λιβαθινός.

Οι αλλεπάλληλοι κύκλοι της ζωής ενός προσφάτως αποφυλακισθέντα. Ο κύκλος του έρωτα, ο κύκλος της τιμιότητας, ο κύκλος της επιβίωσης, ο κύκλος του θανάτου, μέσα από μια αλυσίδα από συναρπαστικά γεγονότα που συνθέτουν τον τραγικό βίο του Φραντς.

Η παράσταση του Στάθη Λιβαθινού αναδεικνύει την εποποιία ενός μικρού ανθρώπου στο Βερολίνο του Μεσοπολέμου.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την παράσταση:

Οι συντελεστές της παράστασης:

Σκηνικά / Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου
Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου
Μουσική: Μιχάλης Λατουσάκης
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θωμαΐς Τριανταφυλλίδου
Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Έμιλυ Κουκουτσάκη
BΆ Βοηθός Σκηνογράφου / Ενδυματολόγου: Μαρία Ντάρμου
Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή
Video Trailer: Χρήστος Δήμας
Οπτική Ταυτότητα Παράστασης: busybuilding
Διεύθυνση Παραγωγής: Κατερίνα Μπερδέκα

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Γιώργος Δάμπασης, Νίκος Καρδώνης, Στάθης Κόικας, Λίλλυ Μελεμέ, Πολυξένη Παπακωνσταντίνου, Δημήτρης Παπανικολάου, Μαρία Σαββίδου, Θεόβη Στύλλου, Άρης Τρουπάκης, Δημήτρης Φιλιππίδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ