Μπορεί να έχει περάσει μια εβδομάδα από το fashion show του οίκου Dior στο Καλλιμάρμαρο ωστόσο ο απόηχος ενός τόσο σημαντικού γεγονότος με διεθνή απήχηση δεν λέει να κοπάσει. Στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μάλιστα η καλλιτεχνική διευθύντρια του εμβληματικού γαλλικού οίκου Μαρία Γκράτσια Κιούρι ανέβασε ένα σχετικό ολιγόλεπτο βίντεο όπου εξηγεί με ποια κριτήρια επέλεξε τη συγκεκριμένη τοποθεσία για την επίδειξη της συλλογής Dior Cruise 2022.

https://www.instagram.com/tv/CQeMOf-qX8l/?utm_source=ig_web_copy_link

Όπως σημειώνει η Kιούρι, «η επιλογή αυτής της τοποθεσίας, λειτούργησε ως μια εξαιρετική γέφυρα μεταξύ του αθλητισμού και του πολιτισμού, της αρχαίας παράδοσης και της σύγχρονης νεολαίας, είναι ιδιαίτερα συμβολική όχι μόνο για τη σύνδεσή της με το σώμα και την ελευθερία των κινήσεων, αλλά και για τα μοτίβα που χαρακτηρίζουν τη συλλογή και το αθλητικό της πνεύμα. Διακοσμήθηκε με σημαίες που δημιουργήθηκαν ειδικά από τον Ιταλό καλλιτέχνη Πιέτρο Ρούφο για να τιμήσουν τις αρχιτεκτονικές γραμμές του τόπου που μας φιλοξένησε… Στόχος μας σε κάθε συλλογή και επίδειξη του οίκου είναι να συνεργαζόμαστε με διαφορετικούς καλλιτέχνες από διαφορετικά μέρη του κόσμου για να ξεκινήσουμε μια συζήτηση».

https://www.instagram.com/p/CQP2fuyLRg7/?utm_source=ig_web_copy_link

Τη σκυτάλη παίρνει ο Ιταλός καλλιτέχνης Πιέτρο Ρούφο, ο οποίος μιλά με θαυμασμό για τo όλο πρότζεκτ; «Η Μαρία Γκράτσια ήθελε να σεβαστούμε τον loacation και τον τέλειο σχεδιασμό του Καλλιμάρμαρου Σταδίου. Χρησιμοποιήσαμε 400 προβολείς για τις ανάγκες της επίδειξης ώστε να αναδείξουμε τον χώρο ενώ δεν υπήρχαν σκηνικά, μόνο αναμμένες δάδες και φυσικά η κυκλική σκηνή που φιλοξένησε την ορχήστρα και τους μουσικούς, ενώ περιμετρικά ανέμισαν οι 88 σημαίες του οίκου με αποτυπωμένες τις έξι φιγούρες των αθλητών που παντρεύονται με τις Καρυάτιδες. Συμβολίζει τη δυνατή γυναίκα που μετουσιώνεται σε μια δομή που στηρίζει μία ολόκληρη φιλοσοφία. Για τη Μαρία Γκράτσια οι δυναμικές γυναίκες είναι από τα πιο αγαπημένα της κεντρικά θέματα.

https://www.instagram.com/p/CQTG51nLeCW/?utm_source=ig_web_copy_link

Όπως αναφέρει και η Ιωάννα Γκίκα, η τραγουδίστρια που έντυσε μουσικά το σόου, «θέλαμε να δημιουργήσουμε κάτι μυστικιστικό και μυστηριώδες, ώστε ο κόσμος να αισθανθεί αυτή την κολεξιόν. μέσω του θεάματος, της μουσικής και του χώρου. Το βασικό από όλα ήταν η τοποθεσία. Η ιστορία είναι μέρος αυτού του ιδιαίτερου χώρου – μην ξεχνάμε πως εδώ πραγματοποιήθηκαν οι πρώτοι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896»

Για τον Ιταλό σύγχρονο καλλιτέχνη Πιέτρο Ρούφο, «η Μαρία Γκράτσια είναι σαν ένας μαέστρος που διευθύνει την ορχήστρα. Μέσα από τα υπέροχα ρούχα της καταφέρνει να ενώσει διαφορετικές μεταξύ τους προσωπικότητες, μουσικούς, παρουσιαστές, καλλιτέχνες, να γεννήσει διαφορετικούς ήχους που όλοι μαζί δημιουργούν μια εκπληκτική συμφωνία που κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί.

Κεντρική φωτογραφία: Abaca Press

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ