Με ιδιαίτερη επιτυχία διεξήχθη ο μεγάλος ημιτελικός του πιο συναρπαστικού παγκόσμιου διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής του κόσμου, World Chocolate Masters, που διοργανώνει η Cacao Barry για 8η φορά. Στον ημιτελικό της Νοτιοαναταλικής Ευρώπης μεγάλος νικητής ανακηρύχθηκε ο Νικόλας Νικολακόπουλος. Ο Νικόλας μίλησε για το πάθος και τη θέληση αλλά πάνω από όλα για την αγάπη του για το αντικείμενο.

Το γλυκό που ξεχώρισε στον ημιτελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού ζαχαροπλαστικής του κόσμου, World Chocolate Masters,

Ο τελικός θα γίνει τον Οκτώβριο στο Παρίσι και θα διαγωνιστούν 20 υποψήφιοι.

Ο ημιτελικός έγινε στην ολοκαίνουργια Ακαδημία Σοκολάτας στην Αθήνα (Chocolate Academy™ Center) της οποίας ηγείται ο περίφημος pastry chef Philippe Marand (Eastern Europe Middle East and Africa Chocolate Academy™ Manager) και ξεδίπλωσε μπροστά στα μάτια όλων ταλέντο, μαεστρία, φαντασία. Για 12 ώρες περίπου (07:30-18:30) οι διαγωνιζόμενοι υποβλήθηκαν σε 5 assignments (You, Design, Taste, Snack, Bonbon). Η τέχνη της σοκολάτας, η επιστήμη της σοκολάτας επί της ουσίας, γιορτάζεται με τον καλύτερο τρόπο σπάζοντας τα διεθνή σύνορα και φέρνοντας κοντά ειδήμονες, επαγγελματίες αλλά και απλούς ενδιαφερόμενους από όλο τον κόσμο.

Σε εποχές δύσκολες για την ανθρωπότητα και την ώρα που αρκετοί άνθρωποι αισθάνονται παγιδευμένοι, οι νέες γενιές επιχειρούν να αλλάξουν δραστικά τα πράγματα μέσω επιστήμης, τεχνολογίας, δημιουργικότητας και νέας επιχειρηματικότητας. Το θέμα του 8ου Διαγωνισμού, TMRW_Tastes_Looks_Feels_Like γεννήθηκε από τον διχασμό μεταξύ των σκηνών «αποκάλυψης» που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια και της αύξησης μιας νέας φωτεινής αισιοδοξίας. Πώς αυτό το δίπολο επηρεάζει τις ζωές μας και τον τρόπο που δημιουργούμε και συνδεόμαστε μέσα από τη σοκολάτα ή την απολαμβάνουμε; Ποιο είναι τελικά το μέλλον της απόλαυσης;

Οι πρωταγωνιστές του ημιτελικού

Στον ημιτελικό έλαβαν μέρος οι Έλληνες Κυριάκος Παπαδόπουλος, Νικόλας Νικολακόπουλος και Χρήστος Σαραντινόπουλος, οι Κροάτες Drazen Zeljkovic και Bojana Bukvic και οι Σέρβοι Dusan Jelicic και Veljko Spasic. Κριτές ήταν οι Xρήστος Λάμπρου, Eλλάδα |Technical Advisor Ledra foods | Cacao Barry Ambassador Emmanuel Ryon, Γαλλία | Champion at World Pastry Cup Christophe Morel, Καναδάς |Artist Chocolatier Κrsto Radovic, Σερβία |pastry chef Ηλίας Κρασσάς, Ελλάδα|Επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης της αλύσιδας εστιατορίων Fresh.

Τους ημιτελικούς της διοργάνωσης εκτός των άλλων τίμησαν με την παρουσία τους ο υπεύθυνος της Chocolate Academy της Αθήνας και από την Barry Callebaut οι τοπ μάνατζερς Fabian Stierli, Vice President EEMEA, η Anne Widart, Vice President Global Gourmet, ο David De Wit, EEMEA Gourmet Business Development Manager, και ο Stojan Kemera, General Manager South Eastern Europe.

Chocolate Academy™ Center στην Αθήνα

Η Chocolate Academy™ Center στην Αθήνα άνοιξε τον Φεβρουάριο του 2020 με στόχο να γιορτάσει τη δεξιοτεχνία της σοκολάτας και να δώσει, σε τεχνίτες σοκολάτας και pastry chefs, εφόδια, καινοτόμες ιδέες, κλασικές και σύγχρονες τεχνικές μέσα από τα καινοτόμα προϊόντα της Barry Callebaut, τον κορυφαίο κατασκευαστή υψηλής ποιότητας σοκολάτας και κακάο στον κόσμο. Από αρχάριους μέχρι εμπειρογνώμονες, παρέχει τα απαραίτητα εργαλεία και γνώση ώστε να κατακτήσουν τον κόσμο της σοκολάτας καλύπτοντας με το πρόγραμμά της κάθε ανάγκη που υπάρχει στις pastry επιχειρήσεις. H Aκαδημία Σοκολάτας προετοιμάζει και γεννά τους αυριανούς leaders αυτής της τεράστιας και τόσο επιδραστικής παγκόσμιας βιομηχανίας!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ