Αυτά τα αφράτα και τραγανά τηγανητά τυροπιτάκια με γιαούρτι είναι η ιδανική επιλογή για κάθε στιγμή της ημέρας — από ένα γρήγορο πρωινό μέχρι ένα απολαυστικό σνακ ή συνοδευτικό για το τραπέζι. Με μια εύκολη ζύμη χωρίς μαγιά και μια πλούσια, αρωματική γέμιση τυριών, τα τυροπιτάκια που προτείνει ο Άκης Πετρετζίκης ετοιμάζονται μέσα σε λίγα λεπτά και ψήνονται στο τηγάνι χωρίς να χρειάζεται φούρνος. Το αποτέλεσμα; Χρυσαφένια πιτάκια με μαλακή ζύμη και λαχταριστό εσωτερικό που λιώνει στο στόμα.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Για τη ζύμη

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • 280 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το άνοιγμα της ζύμης
  • Για τη γέμιση
  • 50 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
  • 200 γρ. φέτα
  • 150 γρ. mix τυριών, τριμμένο
  • 1 κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη
  • πιπέρι

Για το ψήσιμο

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Πώς θα τα φτιάξετε

Καθώς μαγειρεύετε, τσεκάρετε τα βήματα που ολοκληρώνετε και ακολουθήστε τη συνταγή χωρίς να χαθείτε.

Για τη ζύμη

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Φοράμε γάντια και ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να έχουμε μια ζύμη.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.

Για τη γέμιση

  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το mix τυριών και σπάμε μέσα στο μπολ τη φέτα με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το πιπέρι και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη σύνθεση

  • Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 ίσα κομμάτια και τα πλάθουμε σε στρόγγυλο σχήμα.
  • Πασπαλίζουμε με αλεύρι τον πάγκο εργασίας και τοποθετούμε το πρώτο μπαλάκι.
  • Πασπαλίζουμε ξανά με αλεύρι και ανοίγουμε με τον πλάστη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 16-17 εκ.
  • Βάζουμε περίπου 50 γρ. από τη γέμιση στο κέντρο και γυρνάμε τη ζύμη περιμετρικά προς τα μέσα ώστε να σφραγίσουμε τη γέμιση μέσα στη ζύμη.
  • Πατάμε ελαφρώς με τα χέρια μας ώστε να γίνει επίπεδο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα τυροπιτάκια.

Για το ψήσιμο

  • Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που να έχει καπάκι) σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί.
  • Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και μεταφέρουμε τα μισά τυροπιτάκια με την ένωση προς τα κάτω.
  • Κλείνουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  • Αναποδογυρίζουμε, καπακώνουμε και ψήνουμε για ακόμα 2-3 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα τυροπιτάκια.
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε.

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Cheesecake χωρίς ενοχές: Η light συνταγή που θα λατρέψετε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ