Η Τσικνοπέμπτη φθάνει και όλοι προετοιμαζόμαστε σιγά σιγά και γευστικά πιάτα και καλή παρέα. με αφορμή αυτή τη μέρα ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή για σουβλάκια κοτομπέικον στο σπίτι.

Υλικά

700 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
24 φέτες μπέικον, 450 γρ.
4 κ.σ. σάλτσα BBQ
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
Για το σερβιρισμα
σάλτσα BBQ
φύλλα ρίγανης

Εκτέλεση

  • Φοράμε γάντια, κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής τα φιλέτα κοτόπουλου σε 48 μικρά κομμάτια και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε την BBQ sauce και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  • Καλύπτουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και μεταφέρουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. (Μπορούμε να το αφήσουμε και για μια ολόκληρη μέρα.)
  • Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και φοράμε γάντια.
  • Κόβουμε στη μέση τις φέτες του μπέικον, παίρνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλο, το τυλίγουμε σε μισή φέτα μπέικον και το περνάμε σε ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκι στο σημείο της ένωσης ώστε να μην ανοίξει. (Μπορούμε να περάσουμε ακόμα 1 καλαμάκι ώστε να στερεωθούν καλά τα κομμάτια.)
  • Επαναλαμβάνουμε μέχρι να γεμίσει το καλαμάκι, χωρίς να πιέζουμε τα κομμάτια μεταξύ τους ώστε να ψηθούν και από μέσα. (Ιδανικά θέλουμε να έχουμε συνολικά 8 καλαμάκια με 6 κομμάτια κοτομπέικον στο καθένα.)
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα.
  • Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε δόσεις τα κοτομπέικον για 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το μπέικον και να καραμελώσει.
  • Αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα κοτομπέικον σε ένα ταψί με σχάρα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και μεταφέρουμε τα καλαμάκια σε μια επιφάνεια σερβιρίσματος.
  • Σερβίρουμε με BBQ sauce και φύλλα ρίγανης.

Διαβάστε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ