Το Πάσχα πέρασε αλλά πολλά από τα φαγητά και τα γλυκά του έχουν σίγουρα περισσέψει στους περισσότερους από εμάς. Ο Άκης Πετρετζίκης μας δίνει τη «λύση» για το πώς να αξιοποιήσουμε τα πασχαλινά κουλουράκια: φτιάχνοντας τα πιο νόστιμα τρουφάκια. Παρακάτω θα βρείτε τα υλικά που χρειάζεστε καθώς και την εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

150 γρ. κουβερτούρα

3 κ.σ. μέλι

1 κ.σ. βούτυρο

150 γρ. πασχαλινά κουλουράκια

100 γρ. αμύγδαλα, ωμά

50 γρ. κακάο

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το μέλι, το βούτυρο, και το τοποθετούμε πάνω σε ένα μπεν μαρί, για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Βάζουμε τα κουλουράκια και τα αμύγδαλα στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και χτυπάμε μέχρι να θρυμματιστούν εντελώς. Μεταφέρουμε το μπολ στον πάγκο εργασίας και προσθέτουμε τα θρυμματισμένα κουλουράκια και αμύγδαλα. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα. Αφαιρούμε το μπολ από το ψυγείο και πλάθουμε μπαλάκια των 20 γρ. το καθένα. Θα φτιάξουμε περίπου 12 τρουφάκια. Απλώνουμε το κακάο σε ένα πιάτο και ρολάρουμε τα τρουφάκια μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Σερβίρουμε.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ