Ξεκίνησαν τα σχολεία και πολλές μαμάδες δεν ξέρουν τι σνακ να φτιάχνουν στα παιδιά τους για να τα παίρνουν μαζί τους αλλά ταυτόχρονα να είναι γευστικά και εύκολα.

Ο Άκης Πετρετζίκης δίνει κάποιες εύκολες ιδέες για σνακ στο σχολείο και αυτά είναι τα εξής:

Τυροπιτάκια με κοτόπουλο

Υλικά:

400 γρ. ανθότυρο

100 γρ. κοτόπουλο, καπνιστό

2 αυγά

50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

μυρωδικά, φρέσκα, της αρεσκείας μας ψιλοκομμένα

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα

Βάζουμε το τυρί σε ένα μπολ, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και με ένα πιρούνι ομογενοποιούμε το μείγμα.

Μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω αλεύρι αν τα αυγά είναι μεγάλα ή το τυρί να έχει παραπάνω υγρασία.

Γενικά προσέχουμε λίγο με το αλεύρι για να μην βγουν πολύ στεγνά και “αλευρένια” τα πιτάκια μας. Πρέπει να βάζουμε ίσα ίσα μέχρι η ζύμη να μην κολλάει και να πλάθεται εύκολα.

Πλάθουμε σε 30 μπαλάκια των 20 γρ. και τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα.

Ψήνουμε για 20 λεπτά τουλάχιστον ανάλογα βέβαια με το μέγεθος που έχουμε πλάσει τα πιτάκια μας.

Εύκολα πιτσάκια

Υλικά:

Για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

100 γρ. νερό

1 πρέζα αλάτι

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση:

6 κ.σ. κέτσαπ

½ κ.γ. ρίγανη, αποξηραμένη (προαιρετικά)

80 γρ. mix τυριών, τριμμένο

2 λουκάνικα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C στον αέρα. 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένα ζυμάρι. 

Τυλίγουμε το ζυμάρι με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο. 

Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψί. 

Αφαιρούμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το κόβουμε σε 12 μικρότερα ζυμαράκια.

Ανοίγουμε το κάθε ζυμαράκι σε ένα στρογγυλό σχήμα με τα χέρια μας ή με έναν πλάστη και τα μεταφέρουμε στο ταψί.  

Μοιράζουμε από πάνω την κέτσαπ και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.

Πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το mix τυριών. 

Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα λουκάνικα και τα προσθέτουμε πάνω από το τυρί.

Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε. 

Muffins χωρίς μίξερ

Υλικά:

3 αυγά, μεσαία

100 γρ. γάλα πλήρες

120 γρ. βούτυρο, λιωμένο, σε θερμοκρασία δωματίου

100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

50 γρ. καστανή ζάχαρη

ξύσμα πορτοκαλιού, από ½ πορτοκάλι

1 πρέζα αλάτι

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

200 γρ. σταγόνες σοκολάτας γάλακτος

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.

Τοποθετούμε ειδικά χαρτάκια για μάφινς ή κομμάτια λαδόκολλας σε μία φόρμα για μάφιν 12 θέσεων. 

Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, το βούτυρο, την κρυσταλλική ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το αλάτι, και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. 

Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και 150 γρ. σταγόνες κουβερτούρας, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα. 

Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής και το μοιράζουμε στις θήκες των μάφινς.

Πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπες σταγόνες κουβερτούρας. 

Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 20-25 λεπτά στην πάνω σχάρα. 

Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε. 

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ