Φτιάξτε το διάσημο βάσκικο cheesecake με την «καμμένη» κρούστα σε μια εκδοχή με γιαούρτι και σάλτσα φράουλας! Το τέλειο επιδόρπιο για όσους αγαπούν τα cheesecakes φούρνου!

Υλικά

  • 550 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 1 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
  • ½ κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη σάλτσα φράουλας

  • 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
  • χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
  • 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο

Για το σερβίρισμα

  • φύλλα δυόσμου

Πώς θα το φτιάξετε

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. (Αν η ανώτερη θερμοκρασία του φούρνου φτάνει τους 230°C, τότε ψήνουμε 2-3 λεπτά παραπάνω.)
  • Ρίχνουμε στον πολυκόφτη την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
  • Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αν δεν έχουμε πολυκόφτη μπορούμε να ανακατέψουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν τα αυγά.)
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα από τον πολυκόφτη σταδιακά σε 4 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Κόβουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 35 εκ. και την τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-23 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο σκούρο χρώμα όλη η επιφάνεια.
  • Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-1 ½ ώρα μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.

Για τη σάλτσα φράουλας

  • Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, και σπάμε τις μισές φράουλες πιέζοντάς τες με το πιρούνι.
  • Προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε ξανά.

Για το σερβίρισμα

  • Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και κόβουμε κομμάτια.
  • Σερβίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.

Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ