Φτιάξτε το διάσημο βάσκικο cheesecake με την «καμμένη» κρούστα σε μια εκδοχή με γιαούρτι και σάλτσα φράουλας! Το τέλειο επιδόρπιο για όσους αγαπούν τα cheesecakes φούρνου!
Υλικά
- 550 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 5%
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 3 αυγά, μεσαία
- 1 κ.σ. αλεύρι γ.ό.χ.
- ½ κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη σάλτσα φράουλας
- 200 γρ. φράουλες, καθαρισμένες
- χυμό λάιμ, από 1 λάιμ
- 20 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- 1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
- φύλλα δυόσμου
Πώς θα το φτιάξετε
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250°C στον αέρα. (Αν η ανώτερη θερμοκρασία του φούρνου φτάνει τους 230°C, τότε ψήνουμε 2-3 λεπτά παραπάνω.)
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι.
- Χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ομογενοποιηθούν. (Αν δεν έχουμε πολυκόφτη μπορούμε να ανακατέψουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να σπάσουν τα αυγά.)
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι και προσθέτουμε το μείγμα από τον πολυκόφτη σταδιακά σε 4 δόσεις ανακατεύοντας συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κόβουμε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 35 εκ. και την τοποθετούμε σε μια στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενη βάση.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα, μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20-23 λεπτά μέχρι να πάρει έντονο σκούρο χρώμα όλη η επιφάνεια.
- Βγάζουμε τη φόρμα από τον φούρνο και την αφήνουμε πάνω σε μια σχάρα για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1-1 ½ ώρα μέχρι να κρυώσει πολύ καλά.
Για τη σάλτσα φράουλας
- Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και τη ζάχαρη, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, και σπάμε τις μισές φράουλες πιέζοντάς τες με το πιρούνι.
- Προσθέτουμε τον δυόσμο και ανακατεύουμε ξανά.
Για το σερβίρισμα
- Βγάζουμε το cheesecake από το ψυγείο και κόβουμε κομμάτια.
- Σερβίρουμε με τη σάλτσα φράουλας.
Δείτε περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: