Η σεφ Ελισάβετ Κοντοκώστα μοιράζεται μαζί μας μια απλή και νόστιμη συνταγή για σπιτικό ταχίνι με μέλι, ιδανικό για μικρούς και μεγάλους. Με μόνο τρία υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα θρεπτικό άλειμμα, τέλειο για πρωινό, σνακ ή ακόμα και για να συνοδεύσετε φρούτα και ψωμί.

Υλικά:

  • 300 γρμ σουσάμι
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ μέλι

Εκτέλεση:

  1. Καβουρδίστε ελαφρά το σουσάμι σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρυσαφένιο χρώμα και να βγάλει το άρωμά του.
  2. Αφήστε το να κρυώσει λίγο και βάλτε το σε μπλέντερ ή μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο.
  3. Χτυπήστε μέχρι να γίνει μια ομοιογενής, κρεμώδης πάστα.
  4. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε καλά.
  5. Αποθηκεύστε το σε γυάλινο βάζο και φυλάξτε το στο ψυγείο.

Απολαύστε ένα θρεπτικό και φυσικό ταχίνι με μέλι, φτιαγμένο με αγάπη και απλότητα!

Διαβάστε επίσης: Συνταγή για υγιεινό και θρεπτικό ρυζόγαλο χωρίς ζάχαρη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ