ΥΛΙΚΆ (για 4 άτομα)

1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
250 γραμμ. λεπτές λωρίδες μπέικον
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοκομμένο
πιπέρι
Θυμάρι
450 γραμμ. τριμμένο τυρί τσένταρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην άκρη να
    κρυώσουν.
  4. Ζεσταίνετε το τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Ρίχνετε το λευκό κρασί και συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
  5. Κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις απλώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το μπέικον. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
  6. Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφί χρώμα.