ΥΛΙΚΆ (για 4 άτομα)
1 κιλό πατάτες ξεφλουδισμένες
250 γραμμ. λεπτές λωρίδες μπέικον
2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
100 ml λευκό κρασί
200 ml κρέμα γάλακτος
Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοκομμένο
πιπέρι
Θυμάρι
450 γραμμ. τριμμένο τυρί τσένταρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C.
- Βράζετε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για λίγα λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
- Τις στραγγίζετε και τις βάζετε στην άκρη να
κρυώσουν. - Ζεσταίνετε το τηγάνι και σοτάρετε το μπέικον, τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 4-5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Ρίχνετε το λευκό κρασί και συνεχίζετε να μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Κόβετε σε φέτες τις πατάτες και τις απλώνετε σε ένα πυρίμαχο σκεύος μαζί με το μπέικον. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι.
- Προσθέτετε το τριμμένο τυρί και ψήνετε στον φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει χρυσαφί χρώμα.