ΥΛΙΚA (για 4 άτομα)

400 γραμμ. κατεψυγμένη ζύμη τάρτας
6 λεμόνια
300 γραμμ. ζάχαρη
άχνη
6 αυγά
70 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. ζάχαρη για πασπάλισμα
Φρέσκα σμέουρα για σερβίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Ανοίγετε τη ζύμη και τη βάζετε σε ατομικές φόρμες για τάρτα που πρώτα έχετε βουτυρώσει.
  3. Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C και μετά μειώνετε τη θερμoκρασία στους 150°C.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
  5. Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύετε.
  6. Μαγειρεύετε απαλά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίζει να έχει φουσκάλες (προσοχή, μην αφήσετε τα αυγά να ψηθούν).
  7. Ρίχνετε τα κομματάκια βούτυρο στο μείγμα και το αφήνετε να λιώσει.
  8. Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες και το αφήνετε να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά. Κατόπιν ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να παγώσουν εντελώς.
  9. Αφαιρείτε τις τάρτες από τις φόρμες, πασπαλίζετε με ζάχαρη και σερβίρετε με σμέουρα