ΥΛΙΚA (για 4 άτομα)
400 γραμμ. κατεψυγμένη ζύμη τάρτας
6 λεμόνια
300 γραμμ. ζάχαρη
άχνη
6 αυγά
70 γραμμ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κ.σ. ζάχαρη για πασπάλισμα
Φρέσκα σμέουρα για σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Ανοίγετε τη ζύμη και τη βάζετε σε ατομικές φόρμες για τάρτα που πρώτα έχετε βουτυρώσει.
- Ψήνετε για 10 λεπτά στους 180°C και μετά μειώνετε τη θερμoκρασία στους 150°C.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.
- Προσθέτετε τη ζάχαρη και τα αυγά και ανακατεύετε.
- Μαγειρεύετε απαλά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να αρχίζει να έχει φουσκάλες (προσοχή, μην αφήσετε τα αυγά να ψηθούν).
- Ρίχνετε τα κομματάκια βούτυρο στο μείγμα και το αφήνετε να λιώσει.
- Μοιράζετε το μείγμα στις φόρμες και το αφήνετε να σταθεροποιηθεί για 10 λεπτά. Κατόπιν ψήνετε στον φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε και αφήνετε να παγώσουν εντελώς.
- Αφαιρείτε τις τάρτες από τις φόρμες, πασπαλίζετε με ζάχαρη και σερβίρετε με σμέουρα