Παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη βάφουμε τα κόκκινα πασχαλινά αυγά. Αν βαρεθήκατε όμως να σας σπάνε, να μην βάφονται καλά ή να παίρνουν μέσα χρώμα. ο Άκης Πετρετζίκης μας δείχνει πως να τα βάψουμε φέτος με απλά και εύκολα βήματα.

Δείτε τα tips του Άκη Πετρετζίκη για τα τέλεια κόκκινα αυγά.

Υλικά

8 αυγά

1 κ.σ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

Για το βάψιμο

1 1/2 λίτρο νερό, χλιαρό

50 γρ. ξίδι, από κόκκινο κρασί

3 γρ. βαφή αυγών, κόκκινη

Για το γυάλισμα

5 κ.σ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζουμε τα αβγά σε ένα μπολ και γεμίζουμε με νερό. Τα καθαρίζουμε με ένα σφουγγάρι κουζίνας για να φύγουν τυχόν βρωμιές. Απλώνουμε ένα απορροφητικό πανί σε μία κατσαρόλα και βάζουμε τα αυγά σε δόσεις. Γεμίζουμε με κρύο νερό μέχρι να καλυφθούν τα αυγά, βάζουμε το ξίδι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε 15-20 λεπτά να κρυώσουν. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλα τα αυγά.

Για το βάψιμο

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό, το ξίδι, την κόκκινη βαφή και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η βαφή. Βάζουμε τα αυγά κάνοντας μια στρώση στο μπολ και αφήνουμε για 3-4 λεπτά. Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε να στεγνώσουν. Με αυτή την ποσότητα μπορούμε να βάψουμε 25-30 αυγά.

Για το λάδωμα

Βάζουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί λίγο ελαιόλαδο και περνάμε τα βαμμένα αυγά για να γυαλίσουν.
Σερβίρουμε.

Δείτε τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ