Είτε ψάχνετε ένα πεντανόστιμο σνακ για να απολαύσετε την αγαπημένη σας σειρά ή ταινία, είτε αγαπάτε το Μεξικό και θέλετε να «ταξιδέψετε» γευστικά, ο Άκης Πετρετζίκης έχει την απόλυτη συνταγή που θα σας ξετρελάνει και σίγουρα μπορείτε να την δημιουργήσετε!
Υλικά για την συνταγή:
Για την cheddar sauce:
40 γρ. βούτυρο
40 γρ. αλεύρι γ.ό.χ.
1 κ.γ. κουρκουμά, τριμμένο
3 κ.γ. κοφτά μουστάρδα, αγγλική
350 ml γάλα πλήρες
300 γρ. τσένταρ, τριμμένο
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κ.γ. πιπέρι
Για τη σύνθεση
400 γρ. νάτσος
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
1/4 ματσάκι μαϊντανό, φρέσκο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ξανθύνει ελαφρά το μείγμα.
- Βάζουμε τον κουρκουμά, την αγγλική μουστάρδα και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα σε 5 δόσεις και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ (αν θέλουμε η σoς μας να βγει πιο ρευστή, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο επιπλέον γάλα). Καταλαβαίνουμε ότι η μπεσαμέλ είναι έτοιμη όταν βγάλει φουσκάλες.
- Προσθέτουμε σιγά σιγά το τυρί σε 5 δόσεις και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να λιώσει καλά το προηγούμενο πριν βάλουμε την επόμενη δόση.
- Κρατάμε το μείγμα ζεστό και αλατοπιπερώνουμε (δοκιμάζουμε αν χρειάζεται να βάλουμε παραπάνω, ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί μας)
- Για να ετοιμάσουμε το πιάτο μας βάζουμε τσιπς τορτίγιας, περιχύνουμε με τσένταρ σoς και προσθέτουμε από πανω ντομάτα, μαϊντανό και κρεμμύδι.
Δείτε το βίντεο από τη συνταγή βήμα-βήμα:
Διαβάστε όλες τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Θεϊκό γλυκό ψυγείου με μπισκότα! Εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη