Η σεφ Ελισάβετ Κοντοκώστα μοιράζεται μια απλή αλλά υπέροχη συνταγή για νηστίσιμα ταρτάκια με αχλάδι, χωρίς ζάχαρη. Ιδανικά για ένα υγιεινό σνακ ή γλυκό χωρίς ενοχές, αυτά τα μικρά γλυκά φτιάχνονται σε λίγα λεπτά και κλέβουν την παράσταση με τη γεύση και το άρωμά τους.
Υλικά:
- 1 φύλλο κούρου ή νηστίσιμη σφολιάτα
- 4 αχλάδια
- 1 κ.σ. κανέλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
- Κόψτε το φύλλο σε μικρά τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια για τα ταρτάκια.
- Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.
- Τοποθετήστε τις φέτες αχλαδιού πάνω στο κάθε κομμάτι φύλλου.
- Πασπαλίστε με την κανέλα.
- Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να μαλακώσουν τα αχλάδια.
- Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.
Διαβάστ επίσης: Παραδοσιακή και πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα