Η σεφ Ελισάβετ Κοντοκώστα μοιράζεται μια απλή αλλά υπέροχη συνταγή για νηστίσιμα ταρτάκια με αχλάδι, χωρίς ζάχαρη. Ιδανικά για ένα υγιεινό σνακ ή γλυκό χωρίς ενοχές, αυτά τα μικρά γλυκά φτιάχνονται σε λίγα λεπτά και κλέβουν την παράσταση με τη γεύση και το άρωμά τους.

Υλικά:

  • 1 φύλλο κούρου ή νηστίσιμη σφολιάτα
  • 4 αχλάδια
  • 1 κ.σ. κανέλα

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Κόψτε το φύλλο σε μικρά τετράγωνα ή στρογγυλά κομμάτια για τα ταρτάκια.
  3. Καθαρίστε και κόψτε τα αχλάδια σε λεπτές φέτες.
  4. Τοποθετήστε τις φέτες αχλαδιού πάνω στο κάθε κομμάτι φύλλου.
  5. Πασπαλίστε με την κανέλα.
  6. Ψήστε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να μαλακώσουν τα αχλάδια.
  7. Αφήστε τα να κρυώσουν λίγο και σερβίρετε.

Διαβάστ επίσης: Παραδοσιακή και πεντανόστιμη στριφτή τυρόπιτα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ