Μια ιδανική πρόταση για τις ζεστές μέρες για όσους αγαπούν τις ιδιαίτερες γεύσεις. Μην ξεχνάτε πως τα σμέουρα ή αλλιώς raspberries θεωρούνται ένα από τα καλύτερα superfoods αφού αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών.

Υλικά

(Για 1,5 κιλό μαρμελάδα)
1 κιλό σμέουρα
Χυμό από 1 λεμόνι
1 κιλό κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Πριν ξεκινήσετε να φτιάχνετε τη μαρμελάδα, βάζετε ένα πιατάκι στο ψυγείο να παγώσει.
  2. Αποστειρώνετε τα βάζα που θα χρησιμοποιήσετε για τη μαρμελάδα ως εξής: Τα πλένετε με ζεστό νερό και σαπούνι. Τα σκουπίζετε και τα βάζετε να στεγνώσουν στη σχάρα του φούρνου. Τα διατηρείτε ζεστά μέχρι να τα γεμίσετε.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τα μισά σμέουρα και προσθέτετε τον χυμό λεμονιού.
  4. Πολτοποιείτε τα φρούτα σε χαμηλή φωτιά και τα αφήνετε να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
  5. Περνάτε από μια σήτα τα μαγειρεμένα σμέουρα πάνω από ένα μπολ, μέχρι να βγει όλος ο χυμός.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνετε τον σουρωμένο χυμό και τη ζάχαρη και ανακατεύετε.
  7. Ζεσταίνετε προσεκτικά και κατόπιν προσθέτετε τα υπόλοιπα σμέουρα. Φέρνετε σε κατάσταση βρασμού και μαγειρεύετε για 5 λεπτά.
  8. Ρίχνετε λίγες σταγόνες μαρμελάδα στο παγωμένο πιατάκι για να δοκιμάσετε τη σύστασή της. Βάζετε το πιατάκι πίσω στο ψυγείο για 1 λεπτό.
  9. Βάζετε το δάχτυλό σας στη μαρμελάδα. Αν έχει τη μορφή ζελέ, τότε είναι έτοιμη. Αν όχι, ζεσταίνετε τη μαρμελάδα για ακόμη λίγα λεπτά.
  10. Μοιράζετε στα βάζα τη μαρμελάδα και τα σφραγίζετε – έτσι διατηρούνται για έναν χρόνο. Όταν τα ανοίξετε, φυλάσσετε στο ψυγείο.
Styling και συνταγές: Victoria Gray/Απόδοση: Αγάπη Σιώρα/ Φωτογραφίες: Clive Shalice.