Αν αγαπάς τα υγιεινά πρωινά που συνδυάζουν γεύση και ενέργεια, τότε αυτή η σπιτική granola θα γίνει η αγαπημένη σου συνήθεια. Φτιάχνεται εύκολα, με απλά υλικά, και είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και καλά λιπαρά. Ιδανική επιλογή για τα παιδιά πριν το σχολείο, αλλά και για όλη την οικογένεια, προσφέρει μια γλυκιά και τραγανή απόλαυση χωρίς ενοχές. Μόλις τη δοκιμάσεις, δε θα ξαναγυρίσεις στις έτοιμες του εμπορίου! Η γνωστή σεφ Ελισάβετ Κοντοκώστα μας δίνει την συνταγή για υγιεινή granola.

Υλικά

  • 200 γρ. βρώμη
  • 5 κ.σ. σταφίδες
  • 5 κ.σ. ινδική καρύδα τριμμένη
  • 5 κ.σ. σταγόνες σοκολάτας (κατά προτίμηση υγείας)
  • 5 κ.σ. αποξηραμένη μπανάνα σε κομματάκια
  • 5 κ.σ. αμύγδαλα (ολόκληρα ή χοντροκομμένα)
  • 5 κ.σ. μέλι
  • 5 κ.σ. φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  1. Σε μικρή κατσαρόλα ζέστανε το μέλι με το φυστικοβούτυρο σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Σε μεγάλο μπολ βάλε τη βρώμη, την καρύδα και τα αμύγδαλα.
  3. Ρίξε το μείγμα μελιού–φυστικοβούτυρου και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά.
  4. Άπλωσε το μείγμα σε ταψί με λαδόκολλα και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 20 λεπτά, ανακατεύοντας μία-δυο φορές.
  5. Βγάλε από τον φούρνο και άφησε να κρυώσει εντελώς.
  6. Πρόσθεσε τις σταφίδες, την μπανάνα και τις σταγόνες σοκολάτας.
  7. Φύλαξε τη granola σε γυάλινο βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς.

Διαβάστε επίσης: Κεφτεδάκια με βρώμη στο φούρνο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ