Σίγουρα θα θέλετε να ευχαριστήσετε και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με εκλεκτά χειροποίητα γλυκά αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Και ο Χρήστος Βέργαδος μας έχει την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για σοκολατάκια κάστανο, που θα γίνουν το απόλυτο γιορτινό σας κέρασμα.

Υλικά

  • 1/2 κιλό κάστανα
  • 40 ml κονιάκ
  • 100 γρ βούτυρο αφρατεμένο
  • 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα

Για την επικάλυψη

  • 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Κακάο

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε και καθαρίζουμε καλά τα κάστανα.
  2. Κατόπιν τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το κονιάκ έτσι ώστε να πολτόποιηθουν και να γίνουν πουρές.
  3. Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα σε αυτό το αφρατεμένο βούτυρο και τη σοκολάτα λιωμένη.
  4. Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο έτσι ώστε να σφίξει.
  5. Κατόπιν το πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
  6. Λιώνουμε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα της επικάλυψης και με τη βοήθεια των χεριών μας καλύπτουμε δυο φορές το κάθε μπαλάκι με σοκολατα.
  7. Μετά τη δεύτερη επικάλυψη, τα βυθίζουμε στο κακάο έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Βέργαδος: Παρουσίασε το νέο του βιβλίο με το πιο πρωτότυπο fashion show

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ