Σίγουρα θα θέλετε να ευχαριστήσετε και να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας με εκλεκτά χειροποίητα γλυκά αυτές τις γιορτινές ημέρες.
Και ο Χρήστος Βέργαδος μας έχει την πιο εύκολη και λαχταριστή συνταγή για σοκολατάκια κάστανο, που θα γίνουν το απόλυτο γιορτινό σας κέρασμα.
Υλικά
- 1/2 κιλό κάστανα
- 40 ml κονιάκ
- 100 γρ βούτυρο αφρατεμένο
- 100 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
Για την επικάλυψη
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- Κακάο
Εκτέλεση
- Βράζουμε και καθαρίζουμε καλά τα κάστανα.
- Κατόπιν τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με το κονιάκ έτσι ώστε να πολτόποιηθουν και να γίνουν πουρές.
- Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα σε ένα μπολ και προσθέτουμε μέσα σε αυτό το αφρατεμένο βούτυρο και τη σοκολάτα λιωμένη.
- Ανακατεύουμε με το χέρι μας μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και στη συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο έτσι ώστε να σφίξει.
- Κατόπιν το πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
- Λιώνουμε σε μπαίν μαρί τη σοκολάτα της επικάλυψης και με τη βοήθεια των χεριών μας καλύπτουμε δυο φορές το κάθε μπαλάκι με σοκολατα.
- Μετά τη δεύτερη επικάλυψη, τα βυθίζουμε στο κακάο έτσι ώστε να καλυφθούν καλά.
Διαβάστε επίσης: Χρήστος Βέργαδος: Παρουσίασε το νέο του βιβλίο με το πιο πρωτότυπο fashion show