Τον νέο σεφ της εκπομπής «Super Κατερίνα» υποδέχθηκε χθες η Κατερίνα Καινούργιου. Ο Γαβριήλ Νικολαΐδης ετοίμασε για την εκπομπή το λαχταριστό ghost burger του και μας έδειξε σε λίγα βήματα πως να κάνουμε τη συνταγή του.
Υλικά
(για τα καραμελωμένα κρεμμύδια)
5 λευκά κρεμμύδια
1 κτγ αλάτι
1/2 κτγ πιπέρι
1 κτγ ξύδι μπαλσάμικο
(για το στήσιμο των burger)
2 κιλά κιμά μοσχαρίσιο (απαλά περασμένο 2 φορές)
αλάτι
πιπέρι
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
20 φέτες μπέικον
20 φέτες τσένταρ
10 ψωμάκια για burger
10 φέτες ντομάτα
100 γραμμάρια μαγιονέζα
10 φλετες μαρούλι
αγγούρι και πίκλες.
Εκτέλεση:
- Σε ένα τηγάνι βάζω ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, μπαλσάμικο και τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσουν. Βάζω το καπάκι και το αφήνω για 4 ώρες και κάθε μισή ώρα το ανακατεύω. Αν θέλουμε μπορούμε να το αποθηκεύσουμε σε ένα βαζάκι και για μελλοντική χρήση.
- Πλάθω μόνο με λίγο πιπέρι τον κιμά και όταν το βάλω στο τηγάνι θα προσθέσω το αλάτι. Ψήνω 10 λεπτά από τη μια πλευρά στο αντικολλητικό και άλλα τρία λεπτά από την άλλη πλευρά.
- Στα τελευταία 3 λεπτά βάζω το τσένταρ και προσθέτω και σοταρισμένο μπέικον.
- Και στήνω το burger μου.