Αν είστε λάτρεις της σοκολάτας και ψάχνετε για ένα εύκολο, γρήγορο και ανάλαφρο γλυκό… αυτή θα πρέπει να είναι η πρώτη επιλογή σας. Ο Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει την πιο ανάλαφρη μαρκίζ σοκολάτας, ένα γλυκό με μόλις 5 υλικά που μοιάζει με μους σοκολάτας και ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους.

Υλικά για τη μαρκίζ σοκολάτας:

400 γρ. κουβερτούρα

250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

5 αβγά, μέτρια

1 πρέζα αλάτι

Για το σερβίρισμα

50 γρ. κουβερτούρα λευκή, λιωμένη

15 κεράσιαΑποθήκευσε τα υπόλοιπα συστατικά στη λίστα για τα ψώνια σου.

Εκτέλεση:

  • Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη βάζουμε σε ένα πυρίμαχο μπολ.
  • Τοποθετούμε το πυρίμαχο μπολ πάνω σε ένα κατσαρολάκι με νερό που βράζει σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας το μπολ να μην ακουμπάει στο νερό (μπεν μαρί), και ανακατεύουμε με μια μαρίζ την κουβερτούρα μέχρι να λιώσει.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε κομμάτια, το ρίχνουμε στο μπολ με τη σοκολάτα, και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Αποσύρουμε το μπεν μαρί από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μπολ το εκχύλισμα βανίλιας.
  • Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους των αβγών.
  • Προσθέτουμε τους κρόκους έναν-έναν στο μείγμα της σοκολάτας όσο είναι ζεστό, ανακατεύοντας με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
  • Βάζουμε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια, το αλάτι, και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 2-3 λεπτά μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Προσθέτουμε το 1/3 της μαρέγκας στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε πολύ καλά με τη μαρίζ. 
  • Προσθέτουμε την υπόλοιπη μαρέγκα και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις ώστε να κρατήσουμε τον αέρα στο μείγμα. 
  • Στρώνουμε διαφανή μεμβράνη σε μια ορθογώνια φόρμα 10×20 εκ. φροντίζοντας να καλύψουμε τον πάτο και τα τοιχώματά της και αφήνοντας να προεξέχουν 1-2 εκ. στα άκρα της.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και το σκεπάζουμε με τη μεμβράνη που προεξέχει.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 10-12 ώρες μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τη φόρμα από την κατάψυξη.
  • Σερβίρουμε το γλυκό με λιωμένη λευκή κουβερτούρα και φρέσκα κεράσια.

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com