Η αγαπημένη μας master chef, Ελισάβετ Κοντοκώστα, σας χαρίζει μια συνταγή που θα λατρέψετε! Ένα κέικ πορτοκάλι χωρίς καθόλου ζάχαρη, που γλυκαίνεται μόνο με μέλι. Εύκολο, υγιεινό και πεντανόστιμο, θα γίνει το απόλυτο σνακ για το σχολείο των παιδιών αλλά και για εσάς που θέλετε να απολαύσετε ένα γλυκό χωρίς ενοχές.
Υλικά
- 3 πορτοκάλια (ακέρωτα)
- 200 ml ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- 4 κ.σ. μέλι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
Εκτέλεση
- Πλύνετε καλά τα πορτοκάλια, κόψτε τα σε κομμάτια (με τη φλούδα) και αφαιρέστε τα κουκούτσια.
- Βάλτε τα στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να γίνουν πολτός.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το μέλι και προσθέστε το ελαιόλαδο.
- Ενσωματώστε τον πολτό πορτοκαλιού στο μείγμα και ανακατέψτε.
- Στη συνέχεια, ρίξτε σιγά-σιγά το αλεύρι με το μπέικιν, ανακατεύοντας απαλά.
- Αδειάστε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρό το μαχαίρι ή το ξυλάκι στη δοκιμή.
Διαβάστε επίσης: Ελισάβετ Κοντοκώστα: Δίνει την απόλυτη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα χωρίς ζάχαρη για απόλαυση χωρίς ενοχές!