Υπάρχει κάτι μαγικό στην απλότητα των γεύσεων που θυμίζουν σπίτι. Οι πατάτες που ψήνονται αργά στον φούρνο, η φέτα που λιώνει απαλά πάνω τους, η ντομάτα που σκορπά χρώμα και άρωμα, το γιαούρτι που χαρίζει κρεμώδη υφή.

Δημιουργείτε ένα φαγητό λιτό αλλά γεμάτο θαλπωρή∙ ιδανικό για ένα ήσυχο μεσημέρι στο σπίτι ή για ένα ανεπιτήδευτο brunch που θέλετε να έχει σπιτική φροντίδα και γεύση ελληνικού καλοκαιριού. Η Αργρυρώ Μπαρμπαρίγου σας έχει την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Χρόνος

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Ψήσιμο: 1 ώρα
  • Σύνολο: 1 ώρα και 10 λεπτά
  • Μερίδες: 4

Υλικά

  • 5 μέτριες πατάτες
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 100 γρ. φέτα
  • Λίγο σχοινόπρασο
  • 7 μεγάλα αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Για το σερβίρισμα: Χωριάτικη σαλάτα

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τις πατάτες:
    Πλένουμε, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες στα τέσσερα. Τις απλώνουμε σε ένα μικρό ταψί σε μία στρώση.
  2. Προσθέτουμε γεύση:
    Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και 1 φλιτζάνι νερό.
  3. Πρώτο ψήσιμο:
    Σκεπάζουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, για 30 λεπτά.
  4. Ξεσκεπάζουμε & συνεχίζουμε:
    Ανακατεύουμε απαλά τις πατάτες και ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.
  5. Ετοιμάζουμε το μείγμα των αυγών:
    Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  6. Συνδυάζουμε:
    Πασπαλίζουμε τις πατάτες με τη φέτα και το σχοινόπρασο και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  7. Δεύτερο ψήσιμο:
    Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί το αυγό.
  8. Σερβίρουμε:
    Αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με μια δροσερή χωριάτικη σαλάτα.

Tips

  • Μπορείς να προσθέσεις λίγη πάπρικα ή ρίγανη για έξτρα άρωμα.
  • Αν θέλεις πιο πλούσια γεύση, βάλε λίγη γραβιέρα μαζί με τη φέτα.

Περισσότερες συνταγές στο www.argiro.gr

Διαβάστε επίσης: Τυροπιτάκια με γιαούρτι και φέτα για τις λιγούρες στο γραφείο

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ