Μια απίθανη συνταγή, τέλεια για να τη σερβίρετε μετά από ένα καλοκαιρινό γεύμα με την οικογένεια ή τους φίλου σας.

Υλικά

225 γραμμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, συν έξτρα για το άλειμμα των ταψιών
4 αυγά ελευθέρας βοσκής
225 γραμμ. κρυσταλλική ζάχαρη
225 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. γάλα

Για την κρέμα

150 ml κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη γέμιση

4 κ.σ. μαρμελάδα φράουλα
200 γραμμ. φράουλες, κομμένες σε κομμάτια
Βρώσιμα λουλούδια για τη διακόσμηση
(προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Βουτυρώνετε 2 ταψάκια με διάμετρο 20 εκατοστά.
  3. Σπάτε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και κατόπιν προσθέτετε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο και το γάλα. Αναμειγνύετε καλά και χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός για λίγα λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει ομοιόμορφη υφή.
  4. Μοιράζετε το μείγμα στα δύο ταψάκια.
  5. Ψήνετε για 25 λεπτά. Το παντεσπάνι είναι έτοιμο όταν έχει χρυσό χρώμα και ξεκολλάει από τις άκρες του ταψιού.
  6. Βγάζετε προσεκτικά κάθε παντεσπάνι και τα αφήνετε να κρυώσουν για 5 λεπτά σε μια σχάρα.
  7. Στο μεταξύ ετοιμάζετε την κρέμα. Σε ένα μπολ ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, την άχνη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάτε με μίξερ χειρός, μέχρι να δημιουργηθούν μαλακές κορυφές.
  8. Για τη συναρμολόγηση: Βάζετε το πρώτο παντεσπάνι ανάποδα σε ένα πιάτο, απλώνετε τη μαρμελάδα και προσθέτετε μια στρώση από φράουλες.
  9. Συνεχίζετε με το δεύτερο παντεσπάνι, αλείφετε την επιφάνεια με την κρέμα και προσθέτετε τις υπόλοιπες φράουλες. Αν θέλετε, διακοσμείτε με βρώσιμα λουλούδια.
Styling και συνταγές: Victoria Gray/ Απόδοση: Αγάπη Σιώρα/ Φωτογραφίες: Clive Shalice.