Μια εύκολη συνταγή από τον Άκη Πετρετζίκη που χρειάζεται μόλις 10 λεπτά προετοιμασίας και μας δίνει 8 μερίδες για να απολαύσουμε ένα ακόμη παγωτό αυτή τη φορά με το φρούτο του καλοκαιριού, το πεπόνι.
Για να φτιάξετε ένα λείο σορμπέ πεπόνι δεν χρειάζεστε καν παγωτομηχανή!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε για σορμπέ πεπόνι
- 1 πεπόνι
- 120 γρ. νερό
- 200 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
- χυμό λεμονιού, από 1 μικρό λεμόνι
Για το σερβίρισμα
πεπόνι, κομμένο σε κυβάκια
Πώς θα το φτιάξετε
- Καθαρίζουμε και κόβουμε το πεπόνι σε μικρά κομμάτια.
- Τοποθετούμε τα κομμάτια από το πεπόνι σε ένα σκεύος και τα αποθηκεύουμε στην κατάψυξη για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει τελείως.
- Παράλληλα τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά και ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
- Αφήνουμε να πάρει βράση και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το πεπόνι και το σιρόπι στο μπλέντερ ή στην παγωτομηχανή, και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα λείο και κρεμώδες αποτέλεσμα.
- Μεταφέρουμε στην κατάψυξή για 1-2 ώρες.
- 5 λεπτά πριν σερβίρουμε αφήνουμε το σορμπέ σε θερμοκρασία δωματίου.
- Σερβίρουμε με πεπόνι κομμένο σε μικρά κυβάκια.
Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Δροσερό παγωτό καρπούζι για τις λιγούρες μετά τη θάλασσα