Το καλοκαίρι συνεχίζει δυναμικά με θερμοκρασίες που φτάνουν στα ύψη και διάθεση για δημιουργικά πιάτα με δροσερές γεύσεις, που δεν θέλουν πολύ χρόνο και αποτελούν ιδανική επιλογή για την παραλία.

Η αγαπημένη μας master chef, Ελισάβετ Κοντοκώστα προτείνει στους αναγνώστες του okmag μια λαχταριστή συνταγή για ντοματόπιτα, χωρίς φύλλο που αποτελεί ιδανικό σνακ για όλες τις ώρες της μέρας.

Υλικά

  • 4 Ντομάτες ώριμες
  • 4 αυγα
  • 200γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 Κρεμμύδι ξερό
  • 350γρ. φέτα
  • 150-180γρ Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Φρέσκο βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Σουσάμι
  • Προαιρετικά ελιές χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση

Σε ένα Μπολ βάζουμε τα αυγά το γιαούρτι το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός. Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τις ντομάτες,την φέτα, το αλεύρι,το φρέσκο βασιλικό, αλάτι, πιπέρι, ριγανη, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα μας είναι έτοιμο! Το μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα πασπαλίζουμε με σουσάμι και προαιρετικά με ελιές χωρίς κουκούτσι. Ψήνουμε στους 185 βαθμούς αέρα για περίπου 40 λεπτά. Καλή σας απόλαυση.

Διαβάστε επίσης: Ελισάβετ Κοντοκώστα: Δίνει την απόλυτη συνταγή για σοκολατένια μπισκότα χωρίς ζάχαρη για απόλαυση χωρίς ενοχές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ