Υλικά (Για 6-8 μερίδες)

  • 200 γραμμ. αλεύρι
  • 1/4 κ.γλ. αλάτι
  • 175 γραμμ. κρύο
  • βούτυρο, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 100 ml κρύο νερό

Για την κρέμα

  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 500 γραμμ. σμέουρα, συν λίγα για διακόσμηση
  • Άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • Βρώσιμα λουλούδια για διακόσμηση

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, το αλάτι και το βούτυρο. Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και ρίχνετε μέσα τον χυμό λεμονιού και 100 ml κρύο νερό. Ανακατεύετε με τα χέρια σας και φτιάχνετε μια ζύμη.
  2. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια δουλεύετε τη ζύμη μέχρι να γίνει ομοιόμορφη. Τυλίγετε σε πλαστική μεμβράνη και τη βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  3. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  4. Βγάζετε τη ζύμη από το ψυγείο και τη δουλεύετε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια διπλώνοντάς την αρκετές φορές ώστε να αποκτήσει τραχιά υφή.
  5. Ανοίγετε τη ζύμη σε ένα μεγάλο ορθογώνιο και κόβετε σε 3 ίσες μακριές λωρίδες 30×10. Μεταφέρετε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και βάζετε στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν τα φύλλα.
  6. Σκεπάζετε τις λωρίδες ζύμης με ένα δεύτερο κομμάτι
    αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε στον φούρνο για 25-30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να αποκτήσουν τραγανή υφή. Μην ξεχάσετε να βάλετε από πάνω ένα πυρίμαχο σκεύος για να μη φουσκώσουν.
  7. Αφήνετε τα φύλλα να κρυώσουν λιγάκι και καθαρίζετε με ένα μαχαιράκι τις άκρες.
  8. Στο μεταξύ χτυπάτε την κρέμα με τη βανίλια μέχρι να σφίξει.
  9. Σε ένα πιάτο τοποθετείτε ένα από τα φύλλα μιλφέιγ, βάζετε από πάνω με κορνέ την κρέμα σε ροζέτες και ενδιάμεσα τα σμέουρα. Προσθέτετε το δεύτερο μιλφέιγ και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία. Ολοκληρώνετε με το τρίτο φύλλο.
  10. Πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη και διακοσμείτε με τα σμέουρα και τα λουλούδια.

Styling και Συνταγές: Victoria Gray. Απόδοση: Αγάπη Σιώρα.