Υλικά για 4 άτομα
- 300 γραμμ. κόκκινη και λευκή κινόα
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-Χανούτ
- 100 γραμμ. μαγειρεμένα ρεβίθια
- Μαϊντανό
- 100 γραμμ. σταφίδες
- Λίγα φύλλα μέντας
- 100 γραμμ. ρόδι
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Αλάτι και πιπέρι φρεσκοκομμένο
- 100 γραμμ. φέτα σε κύβους
- 2 κ.σ. φιστίκια (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με 500 ml νερό ρίχνετε την κινόα. Αφού έρθει σε κατάσταση βρασμού, συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε την κινόα με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Στραγγίζετε και τη βάζετε σε ένα μπολ.
- Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτετε τα ρεβίθια και τις σταφίδες και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν με τα μπαχαρικά. Αφήνετε να κρυώσει.
- Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με την κινόα. Προσθέτετε τα φύλλα μέντας, τον μαϊντανό, το ρόδι και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
- Μοιράζετε σε 4 βάζα και σερβίρετε με κομμάτια φέτας και φιστίκια.