Υλικά για 4 άτομα

  • 300 γραμμ. κόκκινη και λευκή κινόα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών ρας-ελ-Χανούτ
  • 100 γραμμ. μαγειρεμένα ρεβίθια
  • Μαϊντανό
  • 100 γραμμ. σταφίδες
  • Λίγα φύλλα μέντας
  • 100 γραμμ. ρόδι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και πιπέρι φρεσκοκομμένο
  • 100 γραμμ. φέτα σε κύβους
  • 2 κ.σ. φιστίκια (για το σερβίρισμα)

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα με 500 ml νερό ρίχνετε την κινόα. Αφού έρθει σε κατάσταση βρασμού, συνεχίζετε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά. Κλείνετε τη φωτιά και αφήνετε την κινόα με κλειστό καπάκι για 20 λεπτά, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Στραγγίζετε και τη βάζετε σε ένα μπολ.
  2. Σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρετε το κρεμμύδι με το μείγμα μπαχαρικών μέχρι να μαλακώσει.
  3. Προσθέτετε τα ρεβίθια και τις σταφίδες και σοτάρετε για άλλα 2 λεπτά μέχρι να ενσωματωθούν με τα μπαχαρικά. Αφήνετε να κρυώσει.
  4. Ρίχνετε το μείγμα στο μπολ με την κινόα. Προσθέτετε τα φύλλα μέντας, τον μαϊντανό, το ρόδι και τον χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε.
  5. Μοιράζετε σε 4 βάζα και σερβίρετε με κομμάτια φέτας και φιστίκια.
Styling και Συνταγές: Victoria Gray/ Απόδοση: Αγάπη Σιώρα/ Φωτογραφίες: Clive Shalice.