Δώστε γεύση στη μέρα σας με λαχταριστές δημιουργίες από τη γαλλική κουζίνα. Αυτές οι εύκολες κρέπες είναι ό,τι πρέπει για τα πρωινά του Σαββατοκύριακου και θα τις απολαύσουν μικροί και μεγάλοι.

ΥΛΙΚΆ (για 4 άτομα)

Για τις κρέπες
60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.σ. ζάχαρη άχνη
50 ml γάλα
100 ml νερό
1 μεγάλο αυγό
10 γραμμ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο

Για τη σως καραμέλας
100 γραμμ. ζάχαρη άχνη
50 γραμμ. βούτυρο
3 ώριμες μπανάνες κομμένες σε κομμάτια
Παγωτό βανίλια (προαιρετικά, για το σερβίρισμα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Για τις κρέπες: Ανακατεύετε το αλεύρι και τη ζάχαρη σε ένα μπολ κάνοντας μια τρύπα στη μέση.
  2. Σπάτε τo αυγό στο μπολ και ανακατεύετε αργά. Προσθέτετε το γάλα και το νερό με σταθερό ρυθμό ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να αποκτήσει λεία υφή το μείγμα. Το αφήνετε στην άκρη να «ξεκουραστεί» για 15 λεπτά.
  4. Λιώνετε το βούτυρο σε ένα μικρό σκεύος για να το ρίξετε αργότερα στις κρέπες.
  5. Για τη σος καραμέλας: Βάζετε τη ζάχαρη σε ένα μικρό τηγάνι με 3 κουταλιές της σούπας νερό και
    ανακατεύετε. Mαγειρεύετε για 3-4 λεπτά χωρίς να ανακατεύετε.
  6. Ανακινείτε απαλά το τηγάνι λίγες φορές.
  7. Αφαιρείτε από τη φωτιά και ρίχνετε το βούτυρο στην καραμέλα. Ανακατεύετε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει. Ρίχνετε τα κομμάτια της μπανάνας και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Βάζετε τη σος στην άκρη όσο ετοιμάζετε τις κρέπες.
  8. Ρίχνετε το λιωμένο βούτυρο στο μείγμα της κρέπας.
  9. Σε ένα βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνετε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο κέντρο του τηγανιού.
  10. Ψήνετε 45 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, και μετά αναποδογυρίζετε και συνεχίζετε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα.
  11. Σερβίρετε τις κρέπες με μπανάνες και μια γενναία δόση καραμέλας αλλά και παγωτό.