H βραβευμένη Ελληνίδα σεφ προτείνει για το κυριακάτικο τραπέζι ένα παραδοσιακό κυρίως πιάτο από τα Μπαρδουνοχώρια της Λακωνίας.

Υλικά (Για 4 μερίδες)
• 4 μπούτια κοτόπουλο
• 3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
• 250 γραμμ. ελιές πράσινες
• 100 γραμμ. λιαστές ντομάτες χοντροκομμένες

Εκτέλεση

  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 2 πορτοκάλια βιολογικά κομμένα λεπτές φέτες
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  1. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζετε τα μπούτια σε μονή στρώση και σοτάρετε, γυρίζοντάς τα τακτικά, μέχρι να ροδίσουν καλά.
  2. Βγάζετε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα και ρίχνετε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε για 8-10 λεπτά ανακατεύοντας, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  3. Προσθέτετε τον πελτέ και 400 ml νερό. Μόλις πάρει βράση, επαναφέρετε το κοτόπουλο στο σκεύος και αλατοπιπερώνετε.
  4. Αφήνετε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά για 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κρέας.
  5. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις. Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και προσθέτετε τη σάλτσα του, τις ελιές, τις λιαστές ντομάτες και τα πορτοκάλια. Ψήνετε στον φούρνο για άλλα 15 λεπτά.

Πρώτη δημοσίευση στο τεύχος 1014 του περιοδικού ΟΚ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ