Υλικά για 8-10 μερίδες

250 γραμμ. μαλακόβούτυρο, συν έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
250 γραμμ. ζάχαρη άχνη
4 αυγά
250 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
2 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. γάλα

Για την κρέμα

250 ml κρέμα γάλακτος
125 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
1/2 κ.σ. ζάχαρη άχνη

Για τη διακόσμηση

6 σύκα κομμένασε κομματάκια
2 κ.σ. μέλι
Βρώσιμα λουλούδια (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
  2. Βουτυρώνετε τη φόρμα του κέικ.
  3. Ρίχνετε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπάτε με μίξερ.
  4. Προσθέτετε το μέλι και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να γίνει ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  5. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα του κέικ.
  6. Ψήνετε για 40 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει αρκετά. Αφήνετε να κρυώσει για λίγα λεπτά, το γυρίζετε ανάποδα και το αφήνετε να κρυώσει πάνω σε σχάρα.

Για την κρέμα μασκαρπόνε

  1. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να σταθεροποιηθεί. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το τυρί μαζί με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια ανακατεύετε τα δύο μείγματα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Απλώνετε την κρέμα μασκαρπόνε πάνω από το κέικ, διακοσμείτε με τα σύκα και μια γενναία δόση μέλι και βρώσιμα λουλούδια.
Styling και Συνταγές: Victoria Gray/ Απόδοση: Αγάπη Σιώρα/ Φωτογραφίες: Clive Shalice.