Η Υβόννη Μπόσνιακ έχει ξεδιπλώσει τις μαγειρικές της ικανότητες και μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram. Συχνά, μοιράζεται με τους διαδικτυακούς της φίλους τις νοστιμιές που φτιάχνει για τον Αντώνη Ρέμο και την κόρη τους, Ελένη. Μία από αυτές είναι τα τσούρος. Αν θέλετε να απολαύσετε κι εσείς την ισπανική λιχουδιά μπορείτε να ακολουθήσετε τη συνταγή της σχεδιάστριας.

Υλικά

  • 100 γρ βούτυρο
  • 300 ml νερό
  • 25 γρ ζάχαρη
  • 1 1/2 κτλ άρωμα βανίλια
  • 185 γρ αλεύρι ( Για όλες τις χρήσεις )
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Ζάχαρη και κανέλα
  • Λάδι για Τηγάνισμα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό σε μέτρια φωτιά, το βούτυρο την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να λιώσει το βούτυρο και πάρει μία βράση.

Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε σιγά σιγά με το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα όμορφο μπαλάκι.

Το αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά.

Μετά από μία ώρα προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα.

Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να κάψει.
Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα σακουλάκι ζαχαροπλαστικής που έχει στην κορυφή του ένα λεπτό καπάκι αστεράκι.

Βγάζουμε μπαστουνάκι α περίπου 10 εκατοστά και τα τηγανίζουμε σε καυτό λάδι για 2-3 λεπτά.

Βγάζοντας τα από το λάδι τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν.

Οσο ειναι ακόμα ζεστά τα ανακατεύουμε στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλα.

Ανακατεύουμε στο μείγμα με την ζάχαρη και την κανέλλα προκειμένου να τα ντύσουμε με αυτό.

Βουτάμε τα churros σε μερεντα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την Υβόννη Μπόσνιακ να φτιάχνει τη συνταγή:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ