Αν θέλετε μια ξεχωριστή και αρκετά γευστική επιλογή για να εντυπωσιάσετε τους καλεσμένους σας έχουμε τη λύση. Η συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για μπαμπάδες με ρούμι είναι μια επιλογή που δεν πρέπει να λείπει από το candy bar στις γιορτές σας.

Υλικά

Για τους μπαμπάδες

200 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
70 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. μαγιά ξηρή
250 γρ. αβγά, μεσαία
1 πρέζα αλάτι

Για το σιρόπι

450 γρ. νερό
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
φλούδες λεμονιού, από 1 λεμόνι
60 γρ. ρούμι

Για τη σαντιγί

500 γρ. κρέμα γάλακτος 35%, παγωμένη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σύνθεση

150 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
20 γρ. ρούμι
80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

Εκτέλεση

Για τους μπαμπάδες

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το αλεύρι, το βούτυρο, το μέλι, τη μαγιά και χτυπάμε με το σύρμα σε μεσαία ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, αλάτι και συνεχίζουμε να χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Προσοχή! Τα αυγά πρέπει να είναι 250 γρ.!
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε 12 ατομικά φορμάκια. Καλό θα ήταν να βάλουμε τα φορμάκια πάνω σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε περίπου το ¼ από τα φορμάκια.
  • Καλύπτουμε με μία πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
  • Ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Αφαιρούμε και αφήνουμε να κρυώσουν καλά.

Για το σιρόπι

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τις φλούδες από το λεμόνι και μεταφέρουμε σε δυνατή φωτιά.
  • Μόλις βράσει και λιώσει η ζάχαρη, προσθέτουμε το ρούμι και αφαιρούμε από τη φωτιά.

Για τη σύνθεση

  • Χαράσσουμε διαγώνια τους μπαμπάδες ώστε να δημιουργήσουμε μία θήκη.
  • Βάζουμε στο καυτό σιρόπι για 5 δευτερόλεπτα και μεταφέρουμε σε μία σχάρα.
  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε τη μαρμελάδα. Αφήνουμε να αραιώσει και να ρευστοποιηθεί. Μόλις πάρει μία βράση αφαιρούμε από τη φωτιά και αλείφουμε τους μπαμπάδες με ένα πινέλο.

Για τη σαντιγί

  • Στον κάδο του μίξερ βάζουμε την παγωμένη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σφίξει η σαντιγί.
  • Μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστέρι.

Αλείφουμε τη θήκη από τους μπαμπάδες με το ρούμι ή με το σιρόπι, γεμίζουμε με τη σαντιγί, πασπαλίζουμε με τα φιστίκια Αιγίνης και σερβίρουμε.

Το tip του Άκη Πετρετζίκη: Πρέπει οπωσδήποτε όταν τους σιροπιάσουμε να είναι καυτό το σιρόπι και κρύοι οι μπαμπάδες!

Διαβάστε περισσότερα στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ