Τα πασχαλινά κουλουράκια θα έχουν την τιμητική τους τις μέρες που έρχονται. Αν ψάχνατε μία εύκολη συνταγή για να τα φτιάξετε για τους αγαπημένους σας, σας προτείνουμε την κλασική εκδοχή που παρουσίασε ο Άκης Πετρετζίκης μέσα από την εκπομπή του Kitchen Lab.

Υλικά

  • 300 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 250 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 γρ. μαστίχα, προαιρετικά
  • 7 γρ. μαχλέπι, προαιρετικά
  • 200 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κρόκους, από μεσαία αβγά
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ. γάλα πλήρες
  • 900 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. κοφτό μαγειρική σόδα
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό

Για την εκτέλεση της συνταγής για τα κλασικά πασχαλινά κουλουράκια πατήστε play στο παρακάτω βίντεο.

Βρείτε εναλλακτικές συνταγές για πασχαλινά κουλουράκια στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ