η μαγειρική είναι ένα από τα αγαπημένα της χόμπι και η Υβόννη Μπόσνιακ συχνά μπάινει στην κουζίνα και ετοιμάζει αγαπημένες σπεσιαλιτέ για τον Αντώνη Ρέμο και την κόρη τους Ελένη. Η γνωστή σχεδιάστρια δηλώνει cooking lover και συχνά μοιράζεται τις συνταγές της με τους διαδικτυακούς της φίλους. Αυτή τη φορά μάλιστα, η Υβόννη Μπόσνιακ έφτιαξε την εύκολη συνταγή για τα cinnamon rolls της που έγιναν ανάρπαστα.

Δείτε πώς να φτιάξετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα τα cinnamon rolls της Υβόννης Μπόσνιακ.

Υλικά για τη ζύμη

375 γραμμάρια αλεύρι

170ml χλιαρό γάλα

30 γραμ. βούτυρο λιωμένο

1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου

1 γραμ. ξηρή μαγιά

40 γραμ. ζάχαρη

1 κ.γ. αλάτι

Υλικά για τη γέμιση

130 γραμ. μαύρη ζάχαρη

30 γραμ. λιωμένο βούτυρο

1,5 κ.γ. κανέλα

1 κ.γ. άρωμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο

100 γραμ. τυρί κρέμα

30 γραμ. βούτυρο

100 γραμ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. αρωμα βανίλιας

2 κ.σ. γάλα

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το γάλα και λίγη ζάχαρη και προσθέτω τη μαγιά. το αφήνω για 10 λεπτά στην άκρη να φουσκώσει.
  • Παίρνω το μπολ με το αλέυρι και προσθέτω το αλάτι.
  • Μέσα στο μπολ με τη μαγιά και το γάλα βάζω το λιωμένο βούτυρο. Προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη και το αυγό.
  • Προσθέτω σιγά σιγά το αλέυρι και ανακατεύω καλά.
  • Απλώνω λίγο αλεύρι στον πάγκο και ζυμώνω για 5 με 7 λεπτά.
  • Βάζω τη ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ. Και αφήνω το ζυμάρι για 50 λεπτά σε ένα ζεστό μέρος για να φουσκώσει.
  • Βάζω όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ και τα ανακατεύω καλά.
  • Ανοίγω το ζυμάρι με ένα πλάστη. Απλώνω το βούτυρο και προσθέτω τη γέμιση. Έπειτα τυλίγω σε ένα μεγάλο ρολό.
  • Για να κόψω τα cinnamon rolls χρησιμοποιώ οδοντικό νήμα ή ένα μαχαίρι και κόβω σε 12 κομμάτια
  • Τα τοποθετώ σε ένα ταψί, τα σκεπάζω και τα αφήνω για 40 λεπτά να φουσκώσουν.
  • Τα ψήνω στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
  • Φτιάχνω το γλάσο και με ένα κουταλάκι προσθέτω πάνω από τα ρολάκια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ