Οι μαγειρικές ικανότητες της Δωροθέας Μερκούρη έχουν γίνει πλέον γνωστές αφού πέρα από τις συνταγές που ανεβάζει στο κανάλι της στο YouTube, την περασμένη χρονιά την είδαμε και μέσα από το Mega να μαγειρεύει φορώντας δημιουργίες του Βασίλη Ζούλια για τη στήλη Cucina con Doro της εκπομπής «Πάμε Δανάη». Η Ελληνίδα Μόνικα Μπελούτσι, όπως την αποκαλούν εδώ και χρόνια, έχει ιδιαίτερη αδυναμία στις ιταλικές συνταγές μιας και η Ιταλία είναι η δεύτερη πατρίδα της.

Ένα δείγμα του ταλέντου της ξετύλιξε και στα γυρίσματα της νέας της ταινίας, στην Ερμιόνη, όπου μαγείρεψε για τους υπόλοιπους συντελεστές. Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός επέλεξε να φτιάξει για τους συνεργάτες της μπρουσκέτες, μια έυκολη και νόστιμη συνταγή που λατρεύουν στην Ιταλία.

Εκτός από την συνταγή όμως η Δωροθέα Μερκούρη μας έδωσε μια γεύση και από τα γυρίσματα της ταινίας στην οποία θα υποδύεται τη Σοφία.

Με τον πρωταγωνιστή, σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας που θα έχει τίτλο Fransesca. Πρόκειται για μια ερωτική ιστορία. Ο D. Channsin Berry είναι γνωστός από τη σειρά ντοκιμαντέρ Dark Girls.

Οι πρώτες σκηνές της ταινίας γυρίστηκαν στην Αθήνα και συνεχίζονται τα γυρίσματα στην Πελοπόννησο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ