Μια healthy παραλλαγή του παραδοσιακού μωσαϊκού όπου η γκρανόλα αντικαθιστά τα μπισκότα χωρίς να χαθεί η τραγανή υφή τους! Ιδανική πρόταση για ένα ελαφρύ επιδόρπιο ή γλυκό απογευματινό σνακ, χωρίς προσθήκη κρυσταλλικής ζάχαρης!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. γκρανόλα, με αμυγδαλοβούτυρο
  • 250 γρ. κουβερτούρα 65%
  • 120 γρ. νερό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. αμύγδαλα, λευκά καβουρδισμένα, ψιλοκομμένα

Για το σερβίρισμα

  • κακάο
  • φύλλα μέντας

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια και το νερό, και τοποθετούμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
  • Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα και να ενσωματωθεί με το νερό, και αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα.
  • Βάζουμε σε ένα μπολ την γκρανόλα και ρίχνουμε το μείγμα της λιωμένης κουβερτούρας.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε με τη σπάτουλα για 1 λεπτό μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και να σφίξει το μείγμα. (Προαιρετικά, αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά να κρυώσει εντελώς η κουβερτούρα και να μας βοηθήσει στο τύλιγμα.)
  • Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και αδειάζουμε το μείγμα στο κέντρο της λαδόκολλας δημιουργώντας μια λωρίδα στο κέντρο κατά μήκος.
  • Τυλίγουμε με τη βοήθεια της λαδόκολλας δίνοντας το σχήμα του κορμού και σφίγγουμε τις άκρες σαν καραμέλα.
  • Τυλίγουμε τη λαδόκολλα με διάφανη μεμβράνη και πιέζουμε καλά με τα χέρια μας ώστε να δώσουμε ακόμα καλύτερο σχήμα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 4-6 ώρες να κρυώσει καλά και να σφίξει το μωσαϊκό.
  • Βγάζουμε από το ψυγείο, ξετυλίγουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα μέντας.

Περισσότερες συνταγές στο akispetretzikis.com

Διαβάστε επίσης: Σοκολατένιο μπισκοτογλυκό ψυγείου με 4 υλικά, έτοιμο σε 10 λεπτά!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ