Τα γλυκά ψυγείου αυτές τις ζεστές μέρες έχουν την τιμητική τους! Τι καλύτερο από ένα σπιτικό δροσερό γλύκισμα φτιαγμένο από τα χεράκια μας, που θα γλυκάνει μικρούς και μεγάλους! Από τον μετρ του είδους, Άκη Πετρετζίκη, σας προτείνουμε σήμερα το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό ψυγείου με μπισκότα και πλούσια κρέμα! Το γλυκό ψυγείου της μαμάς σε νέα έκδοση!
Τα υλικά που θα χρειαστείτε
330 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
400 γρ. τυρί κρέμα της αρέσκειάς σας
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
300 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
100 γρ. ζελέ σε σκόνη, διαλυμένο σε 400 ml νερό
3 φράουλες, προαιρετικά
Τρόπος παρασκευής
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα και το ζαχαρούχο γάλα, και χτυπάμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα με το σύρμα.
Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε για επιπλέον 1-2 λεπτά μέχρι να σφίξει ελαφρώς η κρέμα.
Τοποθετούμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος διαστάσεων 25×35 εκ. 15 μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, καλύπτοντας όλο το σκεύος.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, μεταφέρουμε τη μισή γέμιση πάνω από τα μπισκότα, και την απλώνουμε με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε με τον ίδιο τρόπο τα υπόλοιπα 15 μπισκότα, μεταφέρουμε την υπόλοιπη κρέμα και την απλώνουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Καλύπτουμε το σκεύος με διάφανη μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες.
Αφαιρούμε το γλυκό από το ψυγείο και βγάζουμε τη διάφανη μεμβράνη.
Περιχύνουμε με το ζελέ πάνω από την κρέμα με τη βοήθεια μιας κουτάλας. Προσέχουμε το ζελέ να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι ζεστό.
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις ρίχνουμε στο ζελέ.
Μεταφέρουμε το σκεύος στο ψυγείο για ακόμη 2 ώρες.
Αφαιρούμε το σκεύος από το ψυγείο, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο
Δείτε όλες τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκης στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: Γλυκό ψυγείου με μπισκότα και espresso έτοιμο σε 15 λεπτά!