Το φαγητό έχει πραγματικά καλύτερη γεύση όταν κάποιος άλλος το φτιάχνει για εσάς; Σε αυτή την ερώτηση της NY Times κλήθηκε να απαντήσει γνωστός ψυχολόγος ο οποίος υποστήριξε ότι τα ερεθίσματα που παίρνει κάποιος προετοιμάζοντας το φαγητό του τον κάνουν κατά κάποιο τρόπο να «χορτάσει» προκαταβολικά. Έτσι κατά την κατανάλωσή του έχει τόσο συνηθίσει σε αυτό, που του φαίνεται λίγο λιγότερο νόστιμο σε σχέση με το αν θα του το ετοίμαζε κάποιος άλλος.

Συγκεκριμένα ο γνωστός ψυχολόγος Ντάνιελ Κέινμαν εξηγεί: «Όταν φτιάχνεις το δικό σου σάντουιτς, αναμένεις τη γεύση του καθώς το δουλεύεις. Και όταν σκέφτεσαι ένα συγκεκριμένο φαγητό για λίγο, είσαι λιγότερο πεινασμένος για αυτό αργότερα. Είναι ένα είδος συγκεκριμένου κορεσμού, όπως οι περισσότεροι άνθρωποι βρίσκουν χώρο για επιδόρπιο όταν δεν μπορούσαν να φάνε άλλη μπουκιά από την μπριζόλα τους. Το σάντουιτς που ετοιμάζει ένας άλλος δεν «προκαταναλώνεται» με τον ίδιο τρόπο».