Οκτώβρης μήνας πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού και αυτή η συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες που έχουν δώσει οι δίνουν τη δική τους μάχη. Μία συνταγή… Ροζένια με υπέροχα πεντανόστιμα γαλλικά μακαρόν, μία συνταγή από το πρώτο βιβλίο της Ελισάβετ Κοντοκώστα «όλοι μπορούν να μαγειρέψουν».
Μακαρόν Υλικά:
• 150 γρ. αμύγδαλο χωρίς φλούδα
• 150 γρ. ζάχαρη άχνη
• 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
• 3 κουταλιές κακάο (για σοκολατένια μακαρόν)
• 120 γρ. ασπράδια
• 1 πρέζα αλάτι
• ½ κ.γ. χρώμα ζαχαροπλαστικής της αρεσκείας μας
Για τη γέμιση:
• 200 γρ. μαρμελάδα φράουλα
• 200 γρ. μαρμελάδα βερίκοκο
• 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού
Εκτέλεση:
Σε ένα πολυκόφτη (μούλτι) βάζουμε τα αμύγδαλα, την άχνη ζάχαρη και αν θέλουμε τα μακαρόν μας σοκολατένια προσθέτουμε και 3 κουταλιές κακάο. Τα θρυμματίζουμε όλα μέχρι να γίνουν σκόνη.
Προσοχή: Δεν θέλουμε καθόλου κομματάκια. Έπειτα κοσκινίζουμε το μείγμα αμυγδάλου με μια σπάτουλα. Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ και έπειτα προσθέτουμε σιγά-σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια αφράτη μαρέγκα.
Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε προσεκτικά και με απαλές κινήσεις για να μην πέσει ο όγκος της μαρέγκας. Σε αυτό το στάδιο χωρίζουμε το μείγμα σε τρία διαφορετικά μπολ. Σε κάθε μπολ προσθέτουμε το χρώμα της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε πολύ καλά. Έπειτα βάζουμε τα χρωματιστά μείγματα σε διαφορετικές σακούλες κορνέ. Στη συνέχεια σε ένα ταψί στρώνουμε ένα φύλλο σιλικόνης και σχηματίζουμε με το κορνέ τα μακαρόν.
Προσοχή: Τα αφήνουμε στην άκρη για μια ώρα ώστε να κάνουν κρούστα. Έπειτα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αέρα στους 130 βαθμούς για 15’.
Αφού ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε με τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας ή με πραλίνα φουντουκιού και τα κλείνουμε δημιουργώντας ένα σάντουιτς.
Χρόνος παρασκευής: 2 ώρες
Διαβάστε επίσης: Το πιο «τρομακτικά» νόστιμο και υγιεινό σνακ μήλου!