Τα πιο γιορτινά, σοκολατένια μπισκότα που μπορείς να ετοιμάσεις μέσα σε λίγα λεπτά, με μόλις τέσσερα απλά υλικά και χωρίς καθόλου ζάχαρη. Η σεφ Ελισάβετ Κωστοκώστα προτείνει μια εύκολη, υγιεινή και απόλυτα λαχταριστή συνταγή που γεμίζει το σπίτι με άρωμα Χριστουγέννων και σοκολάτας — ιδανική για να τη φτιάξεις με την οικογένεια ή να προσφέρεις σε αγαπημένα πρόσωπα.
Υλικά
- 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σ. μέλι
- 2 κ.σ. κακάο
- 4 κ.σ. αλεύρι βρώμης
Εκτέλεση
- Αναμειγνύεις τα υλικά
Σε ένα μπολ πρόσθεσε το φυστικοβούτυρο, το μέλι και το κακάο. Ανακάτεψε καλά μέχρι να έχεις μια λεία και ομοιόμορφη πάστα. - Πρόσθεσε το αλεύρι βρώμης
Ρίξε το αλεύρι βρώμης και ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη. Αν κολλάει λίγο, πρόσθεσε ακόμη 1 κ.σ. αλεύρι βρώμης. - Πλάσε τα μπισκότα
Πλάσε μικρές μπαλίτσες ζύμης και πίεσέ τες ελαφρά με το χέρι ή με ένα πιρούνι για να πάρουν σχήμα μπισκότου. - Ψήσιμο
Τοποθέτησέ τα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 10–12 λεπτά. - Απόλαυσε
Άφησέ τα να κρυώσουν ελαφρά — θα σταθεροποιηθούν καθώς κρυώνουν — και απόλαυσε τα πιο απλά, γρήγορα και σοκολατένια μπισκότα των Χριστουγέννων!
Διαβάστε επίσης: Γρήγορη συνταγή για όλη την οικογένεια με ταχίνι και μέλι