Η πατατοσαλάτα αν παρασκευαστεί με τα σωστά υλικά μπορεί να είναι ένα θρεπτικό και πλήρες γεύμα. Η συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για πατατοσαλάτα με γιαούρτι είναι αυτή που χρειαζόμαστε για το καλοκαίρι και δεν στερείται γεύσης.
Υλικά για πατατοσαλάτα με γιαούρτι
- 5 πατάτες μέτριες
- 200 gr γιαούρτι
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 1/2 κρεμμύδι
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 καρότο
- 4 κ.σ. αγγουράκια τουρσί
- 2 κ.σ. άνηθο
- 2 κ.σ. μαϊντανό
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια.
- Τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό (να τις καλύπτει), ρίχνουμε αλάτι και τις αφήνουμε στη φωτιά για περίπου 20 λεπτά από την ώρα που θα πάρουν βράση. Θέλουμε να μαλακώσουν, αλλά να μη λιώσουν.
- Τις στραγγίζουμε καλά και τις βάζουμε σε μπολ.
- Με ένα πιρούνι όπως είναι ζεστές τις σπάμε σε μπουκιές και περιχύνουμε με το λάδι, το ξύδι, το λεμόνι. Ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο ακόμα και προσθέτουμε το γιαούρτι και όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε ελέγχουμε το αλάτι και το πιπέρι.
- Παγώνουμε την πατατοσαλάτα με γιαούρτι στο ψυγείο και τη σερβίρουμε δροσερή ως συνοδευτικό.
Περισσότερες συνταγές στο www.argiro.gr
Διαβάστε επίσης: Πατατοσαλάτα με καλαμαράκια από τον Άκη Πετρετζίκη