Αν θέλετε ένα γρήγορο, έυκολο και πάνω από όλα γευστικό γλυκόμ σας έχουμε τη λύση. Ο Άκης Πετρετζίκης προτείνει το απόλυτο carrot cake που ψήνεται σε ταψί. Ένα εύκολο και πεντανόστιμο κέικ καρότου! Συνδυάστε το με ένα κρεμώδες frosting από τυρί κρέμα για να το απογειώσετε!

Υλικά

400 γρ. καρότα, τριμμένα
4 αυγά, μεσαία
150 γρ. ηλιέλαιο
300 γρ. καστανή ζάχαρη
1 βανιλίνη
1 κ.γ. κανέλα
300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, + έξτρα για το ταψί
1 πρέζα αλάτι
βούτυρο, για το ταψί

Για το frosting
150 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
400 γρ. τυρί κρέμα
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα αλάτι

Για τη σύνθεση
100 γρ. καρύδια

Για το σερβίρισμα
φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανιλίνη και την κανέλα, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, τα καρότα και το αλάτι, και ανακατεύουμε με μια κουτάλα.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι ένα ορθογώνιο ταψί διαστάσεων 25×32 εκ.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  • Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και το τυρί κρέμα, και χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να λιώσει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι, και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης.
  • Απλώνουμε το frosting πάνω από το κέικ με ένα κουτάλι, ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα προσθέτουμε από πάνω.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με φύλλα δυόσμου.

Δείτε περισσότερες συντεγές στο akispetretzikis.com

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ