Αν λατρεύετε τη μπουγάτσα και έχετε στο νου σας κάτι δροσερό, σας προτείνουμε σήμερα την πιο εύκολη συνταγή για την πιο δροσερή μπουγάτσα με κρέμα πατισερί, από τον μετρ του είδους Άκη Πετρετζίκη. Η παρασκευή της είναι εύκολη και το μόνο που χρειάζεται είναι λίγο υπομονή για να τη φάτε δροσερή.
Υλικά που θα χρειαστείτε για την μπουγάτσα ψυγείου
1 φύλλο σφολιάτας, 425 γρ.
40-50 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
Για την κρέμα πατισερί
3 κρόκους, από μεσαία αυγά
140 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
500 γρ. γάλα πλήρες
50 γρ. κορν φλάουρ
1 βανιλίνη
50 γρ. βούτυρο
Για το σερβίρισμα
άχνη ζάχαρη
κανέλα
Τρόπος παρασκευής
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας ένα φύλλο λαδόκολλας και μεταφέρουμε πάνω το φύλλο σφολιάτας.
Ανοίγουμε ελαφρώς με τον πλάστη και κόβουμε δυο τετράγωνα κομμάτια διαστάσεων 20×20 εκ. Μπορούμε να χρησιμοποιούμε σαν οδηγό ένα ταψί διαστάσεων 20×20 εκ. που θα χρησιμοποιούμε για την μπουγάτσα.
Τοποθετούμε λαδόκολλα στο ταψί, πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και μεταφέρουμε πάνω το πρώτο κομμάτι ζύμης.
Πασπαλίζουμε ξανά με ζάχαρη και κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια.
Τοποθετούμε πάνω από το φύλλο ακόμα ένα φύλλο λαδόκολλας και βάζουμε από πάνω ακόμα ένα ταψί ίδιων διαστάσεων για να μη φουσκώσει.
Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο κομμάτι ζύμης.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για την κρέμα πατισερί
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τους κρόκους και 70 γρ. ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
Προσθέτουμε 100 γρ. γάλα, το κορν φλάουρ και τη βανιλίνη, ανακατεύουμε ξανά, και αφήνουμε στην άκρη.
Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε αργά το μείγμα στο μπολ ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα.
Μεταφέρουμε ξανά όλο το μείγμα πίσω στο κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει, και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς για 5 λεπτά.
Στρώνουμε διάφανη μεμβράνη στο ταψί που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως και αφήνουμε αρκετή να εξέχει από τα τοιχώματα.
Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας, ρίχνουμε την κρέμα, την απλώνουμε και τοποθετούμε από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Καλύπτουμε με τη μεμβράνη που εξέχει και μεταφέρουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 4-5 ώρες.
Κόβουμε σιγά και προσεκτικά σε κομμάτια με πριονωτό μαχαίρι.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα και σερβίρουμε.
Δείτε το βίντεο:
Δείτε όλες τις συνταγές του Άκη Πετρετζίκη στο akispetretzikis.com
Διαβάστε επίσης: